Αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία με 4 συλλήψεις- Εξιχνιάστηκαν 31 κλοπές

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε καταυλισμό Ρομά, στα Εξαμίλια Κορινθίας, στο πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά τέσσερεις Ρομά, ηλικίας 22, 32, 34 και 36 ετών, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, όπου οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι τρεις εξ αυτών, 22χρονος, 32χρονος και ο 36χρονος, ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους, ενώ βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο όπλο, 18 φυσίγγια, πλήθος ηλεκτρικών- οικιακών-ηλεκτρονικών συσκευών, διάφορα εργαλεία, ξύλινα έπιπλα, καθώς και δύο οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε μία απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Όπως προέκυψε, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ο 22χρονος, ο 32χρονος και ο 36χρονος, μαζί με ακόμη δύο Ρομά, ηλικίας 27 και 63 ετών αντίστοιχα, κατά το χρονικό διάστημα μόλις ενός μήνα από τον Απρίλιο έως τον Μάιο, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά 31 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει ηλεκτρικές- οικιακές- ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., μέρος των οποίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Κορίνθου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.