Γερουλάνος: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι το μέλλον της οικονομίας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος. Τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Στη συνάντηση με τον Παύλο Γερουλάνο παραβρέθηκαν οι Γεώργιος Καββαθάς, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, ο Γεώργιος Ζηκόπουλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ο Θεόδωρος Μάριος, πρόεδρος της Ένωσης Περιπτερούχων Αττικής, η Μίνα Γιαζιτζόγλου, πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, ο Γιάννης Παρασίδης, γενικός γραμματέας της Ένωσης Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ και ο Νίκος Πουλιάσης, εκπρόσωπος των Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, λόγω της εκπροσώπησης πολλών και διαφορετικών επαγγελμάτων, τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κάθε κλάδο ξεχωριστά.  Η ασφάλεια, η εξάπλωση του παραεμπορίου, τα υψηλά δημοτικά τέλη, η απουσία της δημοτικής αστυνομίας από τις γειτονιές καθώς και η ανεπαρκής συνεργασία με τον Δήμο είναι θέματα που απασχολούν σε καθημερινή βάση το σύνολο των συλλόγων που εντάσσονται στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο και συζητήθηκαν εκτενώς παρουσία του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι το μέλλον της ελληνικής και αθηναϊκής οικονομίας, αφού δημιουργούν θέσεις εργασίας και μπορούν να δώσουν νέα πνοή στις γειτονιές της Αθήνας. Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να είναι αρωγός στην επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται στην πόλη, δίνοντας κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες και στηρίζοντας τις υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινές δράσεις», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των συλλόγων.

Την ίδια μέρα, ο Παύλος Γερουλάνος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μικροπωλητών Ελλάδας, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ». Στα γραφεία του συνδέσμου, τον περίμεναν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος Νεκτάριος Ντόλος. Κεντρικό θέμα συζήτησης με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων ήταν το παραεμπόριο και οι επιπτώσεις του, καθώς επίσης και η ασφάλεια των μικροπωλητών, ζητήματα που στέκονται εμπόδιο στην οικονομική τους επιβίωση, πόσο μάλλον στην περαιτέρω ανάπτυξή τους. Ο Παύλος Γερουλάνος, αποχωρώντας, δεσμεύτηκε ότι θα πράξει τα δέοντα για να υπάρξει άμεσα συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης του παραεμπορίου καθώς και πλάνο δράσης για την αποκατάσταση της ασφάλειας επαγγελματιών, εργαζομένων αλλά και κατοίκων.