Μαρινάκης: Ένα από τα πολλά ψέματα του Τσίπρα, η ταύτισή μου με τη ΝΔ

Ο εφοπλιστής, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» του ALPHA για το πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει τον ΔΟΛ, ή να μετατρέψει το Βήμα και τα ΝΕΑ σε όργανα της κυβέρνησης.

Επίσης αναφέρθηκε στις δικαστικές υποθέσεις που παραμένουν ανοικτές επισημαίνοντας ότι δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτε εναντίον του: «Ο Μαρινάκης δεν φοβάται», τόνισε στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνσης.

Χαρακτηρίζει ψεύτη τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι επί τέσσερα χρόνια κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. «Για έναν δήθεν αριστερό όπως ο κύριος Τσίπρας δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι όταν βλέπουν πώς πλούτισε η οικογένειά του», αναφέρρει μεταξύ άλλων ο εφοπλιστής. 

Για τη στήριξή του πριν χρόνια στη Ρένα Δούρου τόνισε: «Ναι, την 
Είχα στηρίξει, δεν κρύβομαι, έχω το θάρρος της γνώμης μου. Πίστευα ότι η κα Δούρου μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από τον κ. Σγουρό αλλά έπεσα έξω».

«Είχα μια καλή σχέση με τη κυβέρνηση από την ημέρα της διαδικασίας του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Θεώρησα ότι ήταν σωστή και συμμετείχα στη διαδικασία. Ο διαγωνισμός είχε αίσιο τέλος στο πρώτο του σκέλος και μετά ήρθε η απόφαση του ΣΤΕ και ακυρώθηκε», είπε για τον διαγωνισμό του καλοκαιριού του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Για ΔΟΛ 

«Όταν ξεκίνησε η διαδικασία της πώλησης του ΔΟΛ είχα εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχω επειδή θεωρούσα ότι αυτές οι 2 ιστορικέ εφημερίδες(Το Βήμα και Τα Νέα), έπρεπε να σωθούν και να μην κλείσουν. Εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης. «Δεν θα έκανα ποτέ τον κολαούζο οποιαδήποτε κυβέρνησης. Πίστευα ότι έχει ανάγκη ο τόπος οι εφημερίδες αυτές να παραμείνουν», είπε.

Ο κ. Τσιπρας και το επιτελείο του για δικούς τους λογούς είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσει το MEGA και το κατάφεραν. «Μου ζήτησαν να τοποθετηθώ ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ στο Βήμα και στα Νέα. Εάν μου ζητηθεί να καταθέσω στη δικαιοσύνη με συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία θα το πράξω. Τώρα δεν θα το ήθελα», τόνισε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ακόμη ότι δεν ζήτησε ποτέ να απομακρυνθεί ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση, και ότι «δεν ανταποκρίνεται αυτό στη πραγματικότητα». 

Στο να φτάσω στο σημείο να ζητήσω από τον πρωθυπουργό να κάνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να είχα κάποια οικειότητα μαζί του που δεν έχω». 
Δεν υπολόγισα ποτέ ότι ο κ. Καμμένος μπορεί να μου κάνει ζημιά. Μπορείτε να δείτε από τις δημοσκοπήσεις που βρίσκεται ο κ. Καμμένος. Δεν θα χάριζα 23 εκ. στην κυβέρνηση για τον Καμμένο». 

Για την ταύτισή του με τη ΝΔ:

«Είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα. Τον βολεύει τον πρωθυπουργό να το χρησιμοποιεί. Δεν έχω ανάγκη να το κάνω ούτε υπάρχει οποιαδήποτε σκέψη να το κάνω αυτό. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα σήμερα. Για οποιοδήποτε πρόβλημα το να απαντάς με αυτό το επιχείρημα πετάς τη μπάλα εκτός εξέδρας». 

Για τη στήριξη που έχουν Βήμα και Νέα στην αντιπολίτευση:

«Οι εφημερίδες από την ημέρα που αλλάξαν ιδιοκτησία, έχουν παραμείνει στον ίδιο ακριβός χώρο, στο κέντρο και στην αριστερά. Έχω δεχτεί πολλά παράπονα το τελευταίο 1,5 χρόνο από ΝΔ για το ρεπορτάζ των εφημερίδων μας στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Οι εφημερίδες έχουν πάρα πολύ καλούς δημοσιογράφους και διαβάζεις όλες τις απόψεις. Οι δημοσιογράφοι μας αυτό που κάνουν το κάνουν πολύ καλά Το να ασκείς κρητική στη κυβέρνηση το θεωρώ αποκοδημιτικό. Γιατί διορθώνει τα λάθη σου», σημείωσε, φέρνοντας παράδειγμα τον Ολυμπιακο.

Για την κουμπαριά του με τον κ. Μητσοτακη την οποία επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός:

Ο κ. Μαρινακης απάντησε πως είναι κουμπάρος με την Ντόρα Μπακογιαννη όχι με τον Κυριακο Μητσοτάκη. «Την οικογένεια Μητσοτάκη τη γνώρισα μέσω του αείμνηστου πατερά μου που είχε φιλικές σχέσης με την οικογένεια. Είχα μια μεγάλη εκτίμηση στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ήταν ένας άνθρωπος που έχει επαληθευτεί πολλές φορές, χρόνια μετά».

Για την σχέση του με τον αρχηγό της ΝΔ

«Έχουμε τυπικές σχέσεις με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορώ να αισθανθώ κάποιον φίλο μου όταν τον έχω δει λίγες φορές. Δεν είναι κακό σε μια χώρα να υπάρχει μια φιλία, και όταν υπάρχει μια φιλία δεν έχει να κάνει με κρατικές προμήθιες ή εργολαβίες, αλλά μια απλή φιλία». 

Για το αν έχει φιλοξενήσεις τον κ. Μητσοτακη, το σκάφος του, ο κ. Μαρινάκης το διέψευσε κατηγορηματικά. 

Υπόθεση Noor 1

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση του Noor 1. Έχει καταντήσει κουραστικό. Δεν έχω ουδεμία σχέση. Όσο εμπλέκεται ο Τσίπρας με Νoor 1 άλλο τόσο εμπλέκομαι και εγώ. Ο κ Τσιπρας επικαλέστηκε και τα παιδιά του, ότι πήγε 4 μέρες κρουαζιέρα επειδή ήθελε να ξεκουραστεί, για να είναι μόνος με τα παιδιά του. Τα δικά μου παιδιά τα έχει σκεφτεί όταν βγαίνει κάθε μέρα παραβιάζοντας τα νόμο που ο ίδιος ψήφισε και αναφέρεται σε μια εν εξελίξει υπόθεση παραβιάζοντας τον νόμο αυτόν;», είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Δεν θα φτάσουν καν σε δίκη για το Noor 1. Ήταν μια σκευωρία από συγκεκριμένους ανθρώπους. Έχουν πολιτικοί ανάμιξη στην ιστορία αυτή και θα πληρώσουν ένα τίμημα στα χρόνια που έρχονται. Δεν είναι απειλή. Υπάρχουν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον συγκεκριμένων λειτουργών και πολιτικών και σε λίγο καιρό θα βγουν αποφάσεις. Έχω προσφύγει και στο Διεθνές Δικαστήριο».

«Τα παιδιά μου είναι πολύ περήφανα για εμένα όπως ήμουν και εγώ για τον πατέρα μου. Βλέπουν έναν άνθρωπο που δουλεύει σκληρά καθημερινά και δημιουργεί. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον Τσιπρα». Πρόσθεσε πως οι εταιρείες του πατέρα και του θείου του πρωθυπουργού, έπαιρναν πολλά χρήματα από την Χούντα. «Ο κ. Τσιπρας έρχεται από μια πλούσια οικογένεια που πλούτησε κατά τη διάρκεια της Χούντας», υπογράμμισε.

Σε άλλο σκέλος της συνέντευξης, σχετικά με την υπόθεση Noor 1, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Με το χέρι στην καρδιά κοιτάζοντάς σας στα μάτια, σας λέω ότι δεν έχω καμία σχέση. Για παράδειγμα: ασχολείστε με τα ΜΜΕ, εφημερίδες, κανάλι. Μια εφημερίδα αγοράζει χαρτί απαραίτητο για να τυπωθεί. Ενας τηλεοπτικός σταθμός χρειάζεται πολλές κάμερες να αγοράσει. Ο ιδιοκτήτης σταθμού ή εφημερίδας διαλέγει με ποιους προμηθευτές θα συνεργαστεί και συμφωνεί σε ένα τίμημα για να αγοράσει χαρτί. Μέσω τράπεζας στέλνει τα χρήματα και γίνεται η παραλαβή χαρτιού. Μετά από έναν χρόνο, η εταιρεία με την οποία συνεργάστηκε και αγόρασε χαρτί, εμπλέκεται με μια υπόθεση ναρκωτικών. Τι σχέση έχει αυτό με τον ιδιοκτήτη του καναλιού ή της εφημερίδας που αγόρασε χαρτί; Στη δική μας περίπτωση, από την εισηγμένη εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο έγιναν δυο εμβάσματα σε μια εταιρεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αγοράσαμε πετρέλαια για τα πλοία της εταιρείας μας τα οποία παραδόθηκαν κιόλας. Μετά από 14-15 μήνες ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας είχε εμπλοκή σε μια μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών. Αυτό είναι όλο. Αυτά που σας λέω έχουν ελεγχθεί. Πάρα πολλές φορές από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, δικηγόρους, ορκωτούς λογιστές και δεν έχει βρεθεί τα παραμικρό. Πετρέλαιο αγοράζαμε, δεν είχαμε σχέση με όλα αυτά. Επίσης έχει γίνει ένα δικαστήριο, έχουν εξεταστεί πολλοί μάρτυρες. Το όνομα το δικό μου και της εταιρείας μου δεν υπάρχει πουθενά. Οι αμερικανικές Αρχές που ασχολούνται με αυτές τις υποθέσεις έχουν εκθέσεις, στις οποίες δεν αναφερόμαστε πουθενά».

Για το εάν έχει χρηματοδοτήσει τη Νέα Δημοκρατία

«Ουδέποτε χρηματοδότησα τη ΝΔ. Δεν χρειάζεται να δώσω χρήματα. Έγινε ολόκληρο θέμα για ένα-δύο aircondition. Δεν έγινε αυτό κρυφά. Κάναμε μια μικρή δωρεά στη ΝΔ. Σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω ουδέποτε χρηματοδότησα τη ΝΔ».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός ελέγχει 7 εδημερίδες. «Ο Αλέξης ο ψεύτης ελέγχει 7 εφημερίδες όχι εγώ. Τις: Εδημερίδα των Συντακτών, την Αυγή, το Ντοκουμέντο, τη Δημοκρατία, την Εσπρέσο και το Έθνος. Αυτές οι εφημερίδες είναι στην υπηρεσία του πρωθυπουργού, να μη κρυβόμαστε. Όπως είναι και τα κανάλια Open και η ΕΡΤ», είπε χαρακτηριστικά.
«Εγώ συλλαβίζω αλήθειες και δεν κοροϊδεύω τον λαό όπως ο Αλέξης Τσίπρας», σημείωσε.

Για τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι

«Όταν έκανε τη σύσκεψη με τους υπουργούς, ο πρωθυπουργός,  γνώριζε ότι είχαμε νεκρούς στις φωτιές στο Μάτι. Κορόιδεψε για μια ακόμη φορά τον λαό, ενώ είχαμε 102 θύματα», είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Για τον Χρήστο Καλογρίτσα

Για αυτό που είχε πει σε άλλη συνέντευξή του, ότι ο κ. Παππάς του πρότεινε να χρηματοδοτήσετε τον Καλογρίτσα για να αγοράσει την τηλεοπτική άδεια, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Ο λόγος που έκανα την αποκάλυψη ήταν ο εξής: ο φάκελος που είχαμε καταθέσει για να λάβουμε μέρος στον διαγωνισμό και η άδεια που αποκτήσαμε με 72 εκατ. ελέγχθηκε από τις Αρχές, από πού προέρχονται τα χρήματα, αν είναι νόμιμα. Αποδείχθηκε αψεγάδιαστος φάκελος. Το έλεγξαν και ήξεραν από πού προέρχονται τα χρήματα. Εφτασαν στο σημείο να μου στείλουν τον Καλογρίτσα, ο οποίος δεν πέρναγε από τα γραφεία μου στον Πειραιά, είδε φως και μπήκε, να ζητήσει 20 εκατομμύρια προκαταβολή για το κανάλι. Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε επίσημα στο γραφείο μου, όχι από την πίσω πόρτα, από την κανονική. Τον υποδέχθηκαν, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες ασφαλείας και τίποτα παραπάνω. Απεχθάνομαι να γράφεις τον κόσμο και δεν θα το έκανα ποτέ. Υπάρχουν όμως κάμερες ασφαλείας και άνθρωποι που δουλεύουν στο κτίριο και ήταν εκεί στην υποδοχή.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός πρόσθεσε: «Δεν έχει λογική να έρθει ένας ανταγωνιστής να τον δανείσεις για να σε ανταγωνίζεται την επόμενη μέρα. Συμφωνούμε σε αυτό; Ο άνθρωπος για να το απαντήσει αυτό είναι ο ίδιος ο Καλογρίτσας, ο οποίος δεν βγήκε να το διαψεύσει, αν και είμαι σίγουρος ότι τον έχουν πάρει τηλέφωνο πολλοί δημοσιογράφοι και πολλοί άνθρωποι από την κυβέρνηση. Εχει μικρή σημασία τι λέει ο Μαρινάκης, ο Σρόιτερ, ο Παππάς, ας το δούμε με τη λογική. Δεν έχει λογική να περνάει ένας φιλόδοξος καναλάρχης στα γραφεία στον Πειραιά, να σταματήσει το αυτοκίνητο, να χτυπήσει την πόρτα και να πει «κύριε Μαρινάκη, χρηματοδοτήστε το κανάλι». Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε στο γραφείο μου, το ραντεβού το έκλεισε ο κ. Παππάς με εντολή του κ. Τσίπρα όπως μου είχε πει, γιατί δεν έκανε τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, με σκοπό να χρηματοδοτήσω τον κ. Καλογρίτσα.

Στην ερώτηση γιατί δεν το κατάγγειλε τότε που γινόταν και ένας τρελός χαμός με τον Καλογρίτσα, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Γιατί να το καταγγείλω, ήταν κάτι παράνομο; Απλά η κυβέρνηση ήθελε για το κόμμα ένα κανάλι. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Αν είχα πιεστεί, εκβιαστεί, θα πήγαινα στην ελληνική Δικαιοσύνη. Γιατί τα λέω δύο, δυόμισι χρόνια μετά; Σας λέω πώς ήταν. Πώς είναι δυνατόν όλη αυτή η υποκρισία από την πλευρά του κ. Τσίπρα ή του κ. Παππά όταν ξέρουν πολύ καλά από πού προέρχονται τα χρήματα του κ. Μαρινάκη, τα έχουν ελέγξει πολλές φορές. Συζητάνε για βρώμικο χρήμα, για χρηματοδότηση της ΝΔ, μόνο και μόνο για να έχουν μια ατζέντα να πάνε στις εκλογές. Αυτό είναι ό,τι πιο ελεεινό μπορεί να σκεφτεί ένας άνθρωπος».


Σχετικά με τις κατηγορίες για στημένα ματς και ενδεχόμενη εμπλοκή του

«Θα δούμε σε λίγο καιρό ποιοι δικαστές έχουν αναβαθμιστεί και ποιοι δεν έχουν. Είναι μια πονεμένη ιστορία που επανέρχεται τελειώνει και ξανάρχεται. Δεν υπάρχει καμία ανάμιξη δική μου που έχει να κάνει με στημένους αγώνες. Δεν έχω κάτι να φοβηθώ», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Στη συνέχεια κατηγόρησε ξανά τον πρωθυπουργό ότι έχει πει τρία εκατομμύρια ψέματα στον λαό.