Τρεις συλλήψεις για το μπαράζ ληστειών και κλοπών σε οικίες στη Σαλαμίνα

Στη σύλληψη τριών ατόμων, 20, 30 και 40 ετών που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας, προχώρησε η διεύθυνση ασφάλεια Αττικής, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι κατηγορούμενοι, από τις αρχές του έτους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης, οι συλληφθέντες αφού εντόπιζαν τις οικίες-στόχους, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Σε περίπτωση που εντός των οικιών βρίσκονταν οι ένοικοι, τους ακινητοποιούσαν με απειλή ή χρήση βίας και ερευνούσαν τους χώρους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα με δέκα φυσίγγια, ένα κυνηγετικό όπλο, το χρηματικό ποσό των 17.500 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις ληστειών και τρεις διαρρήξεις οικιών.

Σε βάρος των τριών ατόμων που οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του Νόμων περί όπλων.

Πηγή: skai.gr