Ο Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε τις προγραμματικές του θέσεις (ΦΩΤΟ)

Ο Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ και τις βασικές του δεσμεύσεις στον κατάμεστο Πανελλήνιο

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε τη Δευτέρα το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» το οποίο και όπως τονίστηκε στοχεύει σε μία πόλη Ζωντανή, Λειτουργική, Δίκαιη, Δημιουργική και Συμμετοχική. 

Όπως τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, αυτός και το επιτελείο του διαμόρφωσαν μαζί ένα πρόγραμμα από τον δρόμο με κάθε γραμμή του προγράμματός μας, γεννήθηκε στις γειτονιές της Αθήνας, από συζητήσεις με εκατοντάδες Αθηναίους. Από επαφές με δεκάδες στελέχη του Δήμου.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος ευχαρίστησε κάθε έναν και κάθε μία που βοήθησε στη σύνταξή ενός προγράμματος που όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε είναι από τους Αθηναίους, με τους Αθηναίους, για τους Αθηναίους».





Στην αρχή της ομιλίας του ο Π. Γερουλάνος επεσήμανε το πόσο δοκιμάστηκε η Αθήνα από την οικονομική και κοινωνική κρίση ενημερώνοντας πως από την πρώτη μέρα, αυτός και η ομάδα του «σαρώνουν» τις γειτονιές της Αθήνας!

Όπως μάλιστα πρόσθεσε έφτασαν σε κάθε γειτονιά γιατί εκεί κρίνεται ο πολιτικός. Στον δρόμο. Όχι στα τηλεπαράθυρα. Όχι στα ραδιόφωνα.

Κατά τον κο Γερουλάνο κάποιοι ξέχασαν την πραγματική δύναμη της δημοκρατίας και καθώς όλοι αφέθηκαν να παλεύουν μόνοι τους, επιδίωξη του συνδυασμού του είναι να τους τη θυμίσει.

Το κενό έσπευσε να καλύψει η Χρυσή Αυγή, μια εγκληματική οργάνωση, την οποία και ρητά ξεκαθάρισε πως δεν θα ησυχάσει αν δεν ξεριζώσει από τις γειτονιές της πόλης μας κι αν δεν πείσει κάθε έναν που από αγανάκτηση την ψήφισε ότι μπορεί και πάλι να εμπιστευτεί τη Δημοκρατία.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε πως προσωπικό του στοίχημα είναι κανένας Αθηναίος να μην νιώσει ξανά εγκατάλειψη με εκείνον και το επιτελείο του να είναι πάντα στο πλευρό του ως οφείλουν.

Παράλληλα κατηγορηματικά τόνισε πως στις 26 Μαΐου, ψηφίζουμε Δήμαρχο, όχι κόμμα η αρχηγό κόμματος γιατί αυτά μπορούν να περιμένουν.

Κατά τον ίδιο ωστόσο αυτό που δεν μπορεί να περιμένει είναι η εκλογή Δημάρχου καθώς η ώρα της Αθήνας και των πολιτών είναι τώρα. Στόχος είναι στο επίκεντρο να μπει ο άνθρωπος, και ειδικότερα ο Αθηναίος.

Παρουσιάζοντας το προγραμματικό πλαίσιο του ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε πως και στην κεντρική διοίκηση, ο δήμος χρειάζεται άλλη προσέγγιση. Άλλη νοοτροπία ηγεσίας.

Γι’ αυτό το προγραμματικό του πλαίσιο δεν ξεκινάει με υποσχέσεις αλλά με αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις που αντανακλούν αξίες.

Δεσμεύσεις που δεν θα αλλάξουν μόνο την Αθήνα, αλλά και τον τρόπο που βλέπουμε την πολιτική και τους πολιτικούς. 



Οι βασικές δεσμεύσεις του Παύλου Γερουλάνου

Πάντα το πρώτο βήμα

Δε θα ζητηθεί από Αθηναίο τίποτα που δεν θα επιβληθεί πρώτα στον δήμο και δεν θα απαιτηθεί πρώτα από κάθε φορέα που βρίσκεται στην πόλη.

Επί παραδείγματι, προτεραιότητα είναι πεζοδρόμια προσβάσιμα και ασφαλή αλλά αφού πρώτα ξεπεραστούν εμπόδια που ο δήμος, το δημόσιο και οι ΔΕΚΟ έχουν αφήσει παντού

Κάπνισμα τέλος

Άμεση εφαρμογή του νόμο για το κάπνισμα. Αλλά πρώτα θα σταματήσει το κάπνισμα μέσα στα γραφεία του Δήμου! Όχι μόνο από σεβασμό στην υγεία του διπλανού μας, αλλά για να δώσουμε το παράδειγμα παντού

Σεβασμός του δημόσιου χώρου

Δέσμευση που τηρήθηκε ήδη από τον προεκλογικό αγώνα με το προεκλογικό μας περίπτερο του συνδυασμού στο Σύνταγμα να είναι όσο μας ορίζει ο νόμος.

Ούτε τετραγωνικό εκατοστό παραπάνω από αυτό που επιτρέπεται.


Αλλαγές που δεν κοστίζουν 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι οριζόντια οργάνωση του Δήμου για να
επικοινωνούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους ώστε να απαντάνε συλλογικά και ολοκληρωμένα σε κάθε Δημότη. 

Αυτή η οριζόντια οργάνωση είναι ο σύγχρονος και ανέξοδος τρόπος διοίκησης.

 
Υιοθεσίες Δημοσίων Χώρων

Ώστε κάθε τι που φτιάχνεται να μένει καθαρό και περιποιημένο, με την βοήθεια κάθε Αθηναίου που θέλει να βοηθήσει.

Μέσω αυτού υπολογίζεται μάλιστα πως θα αναβαθμιστούν 100-150 μικροί και μεγάλους χώρους στην Αθήνα μέσα σε 12 μήνες!


Πρώτα επενδύσεις που δημιουργούν πλούτο

Σύμφωνα με τον κο Γερουλάνο ο Γιώργος Καμίνης αφήνει πίσω του κάτι που ο ίδιος δεν είχε: επιλογές. Αφήνει πλεονάσματα στα ταμεία. Μειωμένο χρέος. 90 εκατομμύρια ΕΣΠΑ. Και 55 εκατομμύρια δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Χρήματα που μπορούν να παράγουν πλούτο.

Στόχος του είναι λοιπόν να επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις ενεργειακές κοινότητες

Ανακύκλωση


Ανακύκλωση ώστε αυτή η πόλη να αξιοποιεί τα πάντα. Να μην πετάει τίποτα. Να δημιουργηθούν 4 ρεύματα ανακύκλωσης και να υπάρξει ξεχωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων, όπως τα υπολείμματα από τροφές.

Επένδυση σε ιστορικά σημεία της Αθήνας, όπως η Ακαδημία Πλάτωνος. 

Για να γίνει η Αθήνα κέντρο πολιτισμού. Για να φιλοξενεί εδώ κάθε φοιτητή από όλο τον κόσμο που θέλει να κάνει σεμινάρια φιλοσοφίας, ιστορίας, αρχαιολογίας και πολιτικών επιστημών στον τόπο που γεννήθηκαν.

Αξία σε κάθε εργαζόμενο στον Δήμο

Ο κος Γερουλάνος τόνισε πως επιθυμεί περήφανους εργαζόμενους στο Δήμο και γιαυτό σκοπεύει να τους προσφέρει εργαλεία που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους αλλά και αναγνώριση που τους πρέπει όταν την κάνει καλά.

Ολοκληρώνοντας ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε σε δύο δεσμεύσεις που όπως είπε τον αφορούν προσωπικά. Αυτές είναι το να μην απεκδυθεί ποτέ ευθύνες αλλά και το να βρίσκεται πάντα στον δρόμο αφού όπως συγκεκριμένα τόνισε ο δήμαρχος πάει πρώτος στα παράπονα και δεν ισχύει το « τα παράπονα στον δήμαρχο».


Πηγή: skai.gr