Γεροβασίλη: Μύθος η εντολή για να μην επεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια

Στην κατηγορηματική διάψευση των κατηγοριών ότι η ίδια ή η κυβέρνηση έχουν δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ να μην παρεμβαίνει στα Εξάρχεια, προχώρησε από τη Βουλή, η Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτηρίζοντας τις εν λόγω επικρίσεις «μύθο» και αποδίδοντάς τις σε συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ που επιχειρούν για πολιτικούς λόγους να πλήξουν την πολιτική ηγεσία.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επιχειρώντας να αποκρούσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και τα τα πυρά περί "άβατου", διαβεβαίωσε ρητά ότι δεν έχει δοθεί ποτέ εντολή μη παρέμβασης στα Εξάρχεια ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή και προς επίρρωσιν των λόγων της, επικαλέστηκε τη χθεσινή επέμβαση που οδήγησε στις συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών από την πλατεία Εξαρχείων.

«Υπάρχει ένας τεράστιος μύθος. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχει απαγορευτεί ποτέ στην ΕΛ.ΑΣ να κάνει οποιαδήποτε επιχείρηση. Υπάρχουν άτομα στην ΕΛ.ΑΣ που θέλοντας να πλήξουν προφανώς την πολιτική ηγεσία χρησιμοποιούν αυτό ως επιχείρημα. Όμως το λένε αυτό και κάποιοι που θέλουν ίσως να κρύψουν τη δική τους ανικανότητα. Θα στείλω την απάντηση και σε κάτι συνδικαλιστές που έχουν να πάνε στη δουλειά 20 χρόνια αλλά λένε ότι δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν κατηγορώ συλλήβδην τους συνδικαλιστές. Αλλά αυτοί που έχουν 30 μέρες άδεια το μήνα, δεν έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για τους  συναδέλφους τους που κάνουν τη δουλειά τους», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γεροβασίλη.

 Αφορμή για την τοποθέτησή της στάθηκε η καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι φίλος του δημοσιογράφος τηλεφώνησε προ ημερών στην Τροχαία για τροχαίο ατύχημα κοντά στα Εξάρχεια και του απάντησαν ότι έχουν εντολή να μην παρεμβαίνουν στην περιοχή.
 
«Θα διαταχθεί αμέσως προκαταρκτική εξέταση για να δούμε αν κάποιος άλλος – γιατί εγώ σίγουρα δεν είμαι – είπε σε αξιωματικό της Τροχαίας να μην κάνει του δουλειά του», διαβεβαίωσε η κ. Γεροβασίλη.

 
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά