Συγκρατημένη αισιοδοξία για την 8χρονη Αλεξία: Aνταποκρίνεται σε ερεθίσματα

Κάποιες πρώτες θετικές εξελίξεις φαίνεται πως υπήρξαν αναφορικά με την πορεία της υγείας της 8χρονης Αλεξίας καθώς σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ η μικρούλα νωρίτερα άνοιξε τα μάτια της και έσφιξε το χέρι της μητέρας της.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, οι γιατροί του Παίδων Αγίας Σοφίας, έπειτα από 12 ημέρες νοσηλείας δοκίμασαν σε πρώτη φάση να την βγάλουν για λίγο από το καθεστώς καταστολής με το κοριτσάκι να ανταποκρίνεται θετικά ανοίγοντας τα μάτια και σφίγγοντας το χέρι της μητέρα του.

Την παραπάνω είδηση επιβεβαίωσε ο πατέρας του κοριτσιού ο οποίος ανέφερε πως οι θεράποντες ιατροί την επαναφέρουν σταδιακά από την καταστολή.

Με δάκρυα χαράς, μεγάλη συγκίνηση και ανακούφιση η μητέρα της 8χρονης, από τις Θεσπιές Βοιωτίας, που δέχτηκε σφαίρα στο κρανίο την Κυριακή του Πάσχα ενώ έπαιζε αμέριμνη στην αυλή του σπιτιού της, εξέφρασε πως επιτέλους ακούστηκαν οι προσευχές της οικογένειας.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου, ο κος Παπασάβας κατά την διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης η μικρή Αλεξία παραμένει διασωληνωμένη και σε μερική καταστολή. Παράλληλα το σφίξιμο του χεριού της μητέρας της αποτεέι αντιδραστική κίνηση στα ερεθίσματα που δέχεται με την κατάσταση της να παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας του μικρού κοριτσιού , μέσω των δηλώσεων του θέλησε επίσης να αποστείλει ένα ηχηρό μήνυμα για άμεση παύση κάθε είδους εθίμου που είναι δυνατόν να αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές.


Πηγή: skai.gr