Θεσ/νίκη: Αυτοί είναι οι δράστες που έκλεβαν αυτοκίνητα με πρωτοφανή μέθοδο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο αλλοδαπών, οι οποίοι έκλεβαν ΙΧ με τη μέθοδο του σκασμένου λάστιχου.

Χρησιμοποιώντας την πρωτοφανή μέθοδο οι δύο αλλοδαποί δράστες κατάφερναν να εξαπατούν ανυποψίαστους οδηγούς για να κλέβουν αντικείμενα αξίας από τα αυτοκίνητά τους.

Συνελήφθησαν τον περασμένο Μάρτιο από αστυνομικούς της ομάδας «Ζ» στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού αφαίρεσαν από ανασφάλιστο όχημα 50χρονου ένα πανωφόρι, που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα προσωπικά έγγραφα του παθόντα και οκτώ κάρτες τραπέζης, με τις οποίες προέβησαν σε συναλλαγές.

Οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Δεκεμβρίου 2018 έως μέσα Μαρτίου 2019, προέβησαν σε 13 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται για:

α) Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατά συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και

β) Απάτη με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα πράξεις για τις οποίες ασκήθηκε ποινική δίωξη και οι οποίοι συνελήφθησαν στις 27-03-2019.

Πρόκειται για τους:


1) (επ) AMAR ή AICHI ή ALICHI ή MOHAMΜAD ή SELAM (ον) ALI ή ATHMANE ή DJAMEL του BEZIR ή NADIR ή NADHIR ή ABDLKADER και της AISA ή KHADIJA ή AICHA, γεν. το 1988 ή 1978 ή 15-03-1978 ή 12-04-1976 στο Ιράκ ή Παλαιστίνη ή Αλγερία ή Ισραήλ ή Αλβανία.



2) (επ) MOHAMED ή HAMMAR ή HASSAN ή MOHAMAD ή HASSAN ή SELAM (ον) HASSAN ή MOHAMED ή HAMMAR ή MOHAMAD ή BILAL του NADIZ ή NADIR ή MOUHAMED ή NADHIR και της KHADIDZA ή HADIYA ή FADILA ή HADIJA ή KHDJA ή HADIYA ή KHADIJA



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 30-06-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, στο τηλέφωνο 2310-502744.

Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Πηγή: skai.gr