Κλείσιμο

Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Πρόγνωση καιρού για το Πάσχα

Η μεταφορά σκόνης από την Αφρική θα συνεχιστεί αύριο Μεγάλη Παρασκευή και θα επηρεάσει κυρίως την Κεντρική και Νότια Ελλάδα ενώ υποχώρηση αναμένεται από το Μεγάλο Σάββατο .

Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά καλός.
  
Συγκεκριμένα τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένονται τοπικές συννεφιές με σποραδικές βροχές το πρωί στα Ανατολικά Ηπειρωτικά και το Αιγαίο και το μεσημέρι και το απόγευμα στα Κεντρικά και Βόρεια ορεινά Ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία βρίσκεται σε μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος το μεσημέρι και το απόγευμα, όμως στα Ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός αναμένεται να είναι καλός και μόνο στα βορειοανατολικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα το Μεγάλο Σάββατο και θα σημειώσει μικρή πτώση στα Δυτικά την Κυριακή του Πάσχα.

Καλός θα είναι ο καιρός και τη Δευτέρα του Πάσχα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα Βόρεια ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή