Μπακογιάννης: Aνάσα Πολιτισμού για τα Πατήσια το «Σπίτι του Ηθοποιού»

«Το Σπίτι του Ηθοποιού  είναι μια σημαντική ανάσα Πολιτισμού για τα Πατήσια. Δεν ξεχωρίζει μόνο εδώ, στον πεζόδρομο της οδού Παναθηναίων, αλλά σε ολόκληρη την πόλη», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το Ίδρυμα και συναντήθηκε με την Πρόεδρο Άννα Φόνσου και άλλους ηθοποιούς.

Το «Σπίτι του Ηθοποιού» έχει κεντρικό σκοπό τη φιλοξενία και συμπαράσταση των ηθοποιών που έχουν ανάγκη βοήθειας, είτε γιατί είναι μεγάλης ηλικίας συνταξιούχοι, είτε γιατί είναι νέοι σπουδαστές θεατρικών σχολών και δεν έχουν την οικονομική άνεση για τα δίδακτρά τους.

«Πρόκειται για ένα χώρο Πολιτισμού, φιλοξενίας και αξιοπρέπειας. Είναι πολύ σπουδαίο το έργο σας και ο Δήμος οφείλει να ενισχύει συνεχώς την προσπάθειά σας», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Στάθηκε όμως ιδιαίτερα και  στις δυνατότητες  που δίνει το Σπίτι του Ηθοποιού σε μια ολόκληρη γειτονιά  και τους κατοίκους της: «Ο Δήμος μπορεί να συμβάλει  ώστε να ανεβάζετε εδώ στην γειτονιά,  παραστάσεις με πρωταγωνιστές πολύ σημαντικούς ανθρώπους της Τέχνης.

Παράλληλα να προωθήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις με έργα υποδομής στον περιβάλλοντα χώρο  αλλά και να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία  για την περαιτέρω επέκταση του Σπιτιού του Ηθοποιού».

Πηγή: skai.gr