Κλείσιμο

Εξαρθρώθηκαν τρία κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών

Πέντε άτομα συνελήφθησαν τη Μεγάλη Τρίτη στην οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., κλιμακίου αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικού σκύλου, σε περιοχές της Αττικής (Ίλιον, Ζωφριά, Κυψέλη, Δάφνη και Σεπόλια), σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, καθώς και δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια νόθευσης, επανατυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης βάρους 44 κιλών και 475 γραμμαρίων, 10 κιλά και 800 γραμμάρια σκόνης κατάλληλης για νόθευση ναρκωτικών ουσιών, χρηματικά ποσά, πιστόλι, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτα και κινητά τηλέφωνα.

Τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, υπολογιζόμενα από τις κατασχεθείσες και διακινηθείσες ποσότητες ναρκωτικών, υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ.

H δεύτερη υπόθεση, που επίσης χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης) στην περιοχή της Αττικής.

Για την αποδόμηση του κυκλώματος, οργανώθηκε την Τρίτη επιχείρηση, με τη συνδρομή κλιμακίου αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Από τις έρευνες σε ένα ταξί που ακινητοποιήθηκε στο Σταθμό Διοδίων της Ελευσίνας, σε οικία στο Αιγάλεω και σε αποθήκη στα Μέγαρα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 817 κιλών και 720 γραμμαρίων και ποσότητα κοκαΐνης βάρους 7 κιλών και 435 γραμμαρίων.

Το προσδοκώμενο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, προερχόμενο από την πώληση των ανωτέρω κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.

H τρίτη υπόθεση, που χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης) σε διάφορες περιοχές του Πειραιά.

Για την αποδόμηση του κυκλώματος, οργανώθηκε από πρωινές ώρες της Μεγάλης Τρίτης, επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, σε διάφορες περιοχές του Πειραιά και της Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δεκατρία μέλη της οργάνωσης.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 10 κιλά και 657 γραμμάρια κάνναβης, 84 γραμμάρια κοκαΐνης, 51 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, πιστόλι κρότου, χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ζυγαριές ακριβείας.

Λεπτομέρειες για τις παραπάνω υποθέσεις και τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων θα δοθούν από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: skai.gr