Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Le Bougainville στο λιμάνι του Βόλου (video)

Ενα από τα ομορφότερα και εντυπωσιακότερα κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους, το "Le Bougainville", με σημαία Γαλλίας, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, φέρνοντας τους πρώτους τουρίστες για το φετινό καλοκαίρι.

Το κρουαζιερόπλοιο-megayacht, που ανήκει στην εταιρία Ponant Cruises, έκανε την έναρξη στους κατάπλους των κρουαζιερόπλοιων στο μεγάλο θεσσαλικό λιμάνι προερχόμενο από την Πάρο και ο επόμενος σταθμός του είναι η Μύκονος.

Έχει μήκος 128 μέτρα, χωρητικότητα 184 επιβάτες σε 92 καμπίνες και 110 μέλη πληρώματος και ανήκει στην γαλλικών συμφερόντων εταιρεία Ponant, η οποία δραστηριοποιείται από το 1988 σε κρουαζιέρες πολυτελείας στη Μεσόγειο και θα πραγματοποιήσει πάνω από 170 αφίξεις στην Ελλάδα το 2019.

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο "Le Bougainville" κατασκευάστηκε το 2019 με το πλοίο ως σκαρί να κατασκευάζεται στη Ρουμανία και από εκεί λίγο πριν το τέλος του 2018 μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο για την αποπεράτωσή του.

 Με το συγκεκριμένο σκάφος οι παροχές προς τους ταξιδιώτες βρίσκονται πολύ πάνω από τα συνήθη στανταρντς και για τον λόγο αυτό οι κρουαζιέρες χαρακτηρίζονται ως κρουαζιέρες των κροίσων.



Σήμερα, οι επιβάτες του κρουαζιεροπλοίου κατευθύνθηκαν από το πρωί στο ιστορικό κέντρο του Βόλου, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της περιοχής, στα γραφικά χωριά του Πηλίου και μερικοί προγραμμάτισαν να επισκεφθούν τα Μετέωρα.

Εκτός από τις αφίξεις του "Le Bougainville" κατά τη φετινή τουριστική περίοδο αναμένεται να καταπλεύσουν στον Βόλο 24 κρουαζιερόπλοια, ενώ η χρονιά θα κλείσει με την τελευταία άφιξη στις 29 Νοεμβρίου.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ