Στην «Κιβωτό του Κόσμου» ο Κώστας Μπακογιάννης

Την «Κιβωτό του Κόσμου», τον  εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού στον Κολωνό όπου ο Πατέρας Αντώνιος μαζί με εθελοντές προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο επισκέφθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης.

 Η «Κιβωτός» δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων μαζί με τον Πατέρα Αντώνιο που είναι η ψυχή της Οργάνωσης πήγε στο Κέντρο Ημέρας, δείπνησε μαζί με τα παιδιά και συζήτησε αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Δήμος Αθηναίων να συνδράμει στην τεράστιά προσπάθεια που γίνεται εκεί.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που ζούνε στις χαραμάδες της Αθήνας. Γι αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει η Κιβωτός. Η Κιβωτός δεν είναι απλώς μία οργάνωση. Δεν είναι απλώς μια κοινωνική δομή. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος είναι χτισμένος λιθαράκι λιθαράκι για να δίνει  αγάπη, να δίνει στοργή, να δίνει φροντίδα στα παιδιά και ψύχη της Κιβωτού είναι ο ιδρυτής της ο Πατέρας Αντώνιος και βεβαίως η πρεσβύτερα του» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Και πρόσθεσε: «Δεν έχω λόγια γι αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι μου έκαναν την τεράστια τιμή να μου ανοίξουν το σπίτι τους. Φάγαμε όλοι μαζί, πήραμε λίγη από τη δύναμη τους. Τους χρωστάμε την ευγνωμοσύνη μας, τους χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ τους χρωστάμε όμως και κάτι παραπάνω. Την έμπρακτη βοήθεια μας. Συζητήσαμε για παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε ο Δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με την Κιβωτό να δουλέψει στον δημόσιο χώρο της γειτονιάς. Μιας γειτονιάς πονεμένης η οποία αντιμετωπίζει παρά πολλά προβλήματα. Συζητήσαμε για το πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε έμπρακτα-όχι στα λόγια-σε πάρα πολλές δράσεις αλληλεγγύης. Ποιο είναι το μήνυμα, μιας κι έχουμε Άγιες Μέρες κι έρχεται το Πάσχα; Το μήνυμα είναι ότι μπορούμε αλλά η λέξη κλειδί είναι το «μαζί».
Πηγή: skai.gr