Μαφία των φυλακών: Λυκουρέζος- Παναγόπουλος πήραν προθεσμία να απολογηθούν

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή (Ευ. Νικόπουλο) για να ενημερωθούν για στοιχεία της δικογραφίας οδηγήθηκαν το μεσημέρι (13.37) οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος που εμπλέκονται στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών. Οι κ. Λυκουρέζος και Παναγόπουλος πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα. 

Σημειώνεται ότι ο Θεόδωρος Παναγόπουλος συνελήφθη σήμερα το πρωί, βάση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος διώκεται για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές μετά την καταδίκη του σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο κ. Παναγόπουλος.

Οι κ. Λυκουρέζος και Παναγόπουλος ήταν δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, η οποία είχε γίνει το Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη.

Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ο Αριστείδης Φλώρος.