Μαφία φυλακών Κορυδαλλού: Συνελήφθη και ο Παναγόπουλος μετά τον Λυκουρέζο

Συνελήφθη σήμερα το πρωί έξω από το σπίτι του από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ  ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος εμπλέκεται μαζί με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού και διώκεται για τα αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου.

Ο Παναγόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί (όπως και ο ήδη συλληφθείς Αλ. Λυκουρέζος) στο γραφείο του ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου για να ενημερωθεί για στοιχεία της δικογραφίας.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μαζί με τον Θεόδωρο Παναγόπουλο, ήταν δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, η οποία είχε γίνει το Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη. Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ο Αριστείδης Φλώρος.

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, σε καταθέσεις που είχε δώσει στις αρχές είχε αναφέρει πως θεωρεί τον Αριστείδη Φλώρο ως τον ηθικό αυτουργό της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του. Έναν ισχυρισμό που αρνείται ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε στον ανακριτή για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην κατάθεση αυτή ο έγκλειστος επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει πως οι δύο συλληφθέντες δικηγόροι, δηλαδή οι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος, του ζήτησαν χρήματα, προκειμένου ο πελάτης τους, δηλαδή,ο Γιώργος Αντωνόπουλος, να πάρει πίσω τις καταθέσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θεωρούσε τον Αριστείδη Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του.

Σε δηλώσεις του, χθες, ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος ανέφερε ότι έχει σκοπό να εμφανιστεί ο ίδιος στον ανακριτή και υποστήριξε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση.

Ο ίδιος ανέφερε πως ενώπιον του ποτέ δεν ζητήθηκαν χρήματα και πως δεν είχε ποτέ κάποια προσωπική επαφή ή επικοινωνία με τον αδικοχαμένο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

«Ξέρω ότι έχω την συμπαράσταση όλων των συναδέλφων. Όλος ο κόσμος, ο νομικός μας κόσμος και όχι μόνον, ξέρει ποιος είμαι. Ειλικρινά επαφίεμαι πλέον στον Θεό, πουθενά αλλού», ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος.

Για τον Παναγόπουλο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.