Πρόσκληση Ιερώνυμου σε Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Α

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών προσκάλεσε τον οικουμενικό πατριάρχη να παραστεί στα εγκαίνια του Προνοιακού Ιδρύματος στη Βοιωτία. 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, 17 Απριλίου, ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο επίσκοπος Θεσπιών έγινε δεκτός από τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο επέδωσε πρόσκληση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου να επισκεφθεί την Ελλάδα και να παραστεί, στις 23 Μαΐου, της τελετής των εγκαινίων του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «Άγιος Πορφύριος», στο Δήλεσι Βοιωτίας, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. 

Ο οικουμενικός πατριάρχης απεδέχθη την ευγενική αυτή πρόσκληση και ζήτησε από τον επίσκοπο Θεσπιών να μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχές του στον μακαριώτατο ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πάσχα.  

Ακολούθως ο επίσκοπος Θεσπιών παρακάθησε στην Πατριαρχική τράπεζα.

Υπενθυμίζεται πως κατά την τελευταία επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα κατά την οποία ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο, αυτή αναβλήθηκε τελευταία στιγμή εξαιτίας του βεβαρυμμένου προγράμματος του κ. Ιερώνυμου, όπως ήταν η επίσημη αιτιολογία που είχε δώσει η Αρχιεπισκοπή.

Η επίσκεψη αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική αφού εκτός του ότι έρχεται σε μια περίοδο σημαντική για τις διεθνείς εκκλησιαστικές εξελίξεις λόγω του ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος, φαίνεται να σηματοδοτεί και μια αλλαγή στάσης από την Αθήνα στις σχέσεις της με το Φανάρι.