Αποστολάκης για Global Hawk στη Λάρισα: Εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστεί μελλοντικά η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα έδρα των Global Hawk άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφους, ο ΥΕΘΑ ανέφερε ότι «Εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις. Υπάρχουν διάφορα αιτήματα, τα οποία τα συζητάμε, τα εξετάζουμε και θα δούμε. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα».

Ερωτηθείς σχετικά με την μετακίνηση στον Αυλώνα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που εδρεύει στο Βόλο και έχει προσωρινά ανασταλεί, ο κ. Αποστολάκης διευκρίνισε ότι «ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, όπως έχει γίνει, θα υλοποιηθεί. Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να γίνει και τον καλύτερο χρόνο. Θα γίνουν όλα αυτά, όπως έχουν σχεδιαστεί». Παράλληλα διέψευσε ότι η αναστολή της απόφασης σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές.

Εξάλλου, ο ΥΕΘΑ επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί η Ελλάδα με τους συμμάχους της και κυρίως με τις ΗΠΑ.

Τέλος, ο κ. Αποστολάκης παρείχε στήριξη στον Αρχηγό του ΓΕΣ, Γιώργο Καμπά ο οποίος δέχτηκε επίθεση από τον πρώην ΥΕΘΑ, Πάνο Καμμένο.

«Βεβαίως έχει τη στήριξή μου και είπα, νομίζω το ακούσατε, ότι οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων είναι θεσμοί, έχουν επιλεγεί με τα κριτήρια ότι είναι οι ικανότεροι και τους Αρχηγούς δεν τους κριτικάρουμε κατά τη διάρκεια της θητείας τους, απλά πρέπει να τους αφήσουμε τα περιθώρια να αποδείξουν την ικανότητά τους και τις δυνατότητές τους με το έργο τους».

Ο κ. Αποστολάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στην 1η Στρατιά στη Λάρισα συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκαν κατά περίπτωση, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ο Υπουργός συζήτησε για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των ανωτέρω Σχηματισμών, παρείχε οδηγίες και κατευθύνσεις και συνομίλησε με το προσωπικό τους.
Δήλωση ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη κατά την επίσκεψή του σε Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λάρισα.