Επίθεση σε πολίτη με Αναπηρία έξω από την ΑΣΟΕΕ

Επίθεση έξω από την ΑΣΟΕΕ, εκεί οπού ανθεί το παραεμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών, δέχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Ανδρέας Κωνσταντάτος, ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος, πολίτης με αναπηρία και ένας οπερατέρ.

Τα τρία άτομα βρίσκονταν στην περιοχή για ένα γύρισμα που θα αναδείκνυε τη δυσκολία της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στην πρωτεύουσα.

Τότε, κάποια άτομα που έκαναν παρεμπόριο στο σημείο μόλις είδαν τη φωτογραφική μηχανή τους επιτέθηκαν, αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια ασκώντας τους βία. 

«Η επικινδυνότητα τους και ο τσαμπουκάς τους και το ότι εδώ εμείς εδώ κάνουμε κουμάντο με ενοχλεί πάρα πολύ εγώ σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξαναπεράσω σαν πολίτες εκεί είναι σαν να μου λένε ότι έμενα εδώ δεν είναι χώρα μου» δήλωσε ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, τετραπληγικός.

Τόνισε ότι αύριο λα τα δημόσια κτήρια αύριο πρέπει να έχουν πρόσβαση για τα ΑμεΑ. «Δεν είμαι σακί για να με μεταφέρουν ανέφερε δίνοντας το μήνυμά του.

«Με τραβούσαν από το γιλέκο, με έσπρωχναν αριστερά και δεξιά, με έριξαν κάτω και στο τέλος με στρίμωξαν στον τοίχο και απείλησαν ότι θα μου ρίξουν γροθιά στο πρόσωπο» δήλωσε ο Ανδρέας Κωνσταντάτος ο οποίος δέχθηκε επίσης επίθεση.

Ο κ. Κωνσταντάτος, ο κ Κωνσταντινόπουλος  και ο οπερατέρ, μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλαν μήνυση, ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Πηγή: skai.gr