Ειδικοί Φρουροί προς Παπακώστα: Εμείς κοιταζόμαστε κάθε μέρα στον καθρέφτη

Προκλητική χαρακτηρίζει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής τη δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα στον ότι «τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, απάντησε στη νεότερη δήλωση της υφυπουργού (όσοι θυμήθηκαν τη Μαρία Αντουανέτα ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους), λέγοντας ότι «εμείς κοιταζόμαστε κάθε μέρα στον καθρέφτη, και είμαστε καλά με τη συνείδησή μας». 

«Μην μπαίνουν ιδέες στους πολιτικούς να ανεβοκατεβαίνουν τα Εξάρχεια, θα χρειαστεί να έρθουν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις από την επαρχία για να τους προστατέψουν» σχολίασε ο κ. Μαυροειδάκος. 

Οι  ειδικοί φρουροί μιλούν για αισθήματα άγνοιας κινδύνου ή επικίνδυνες αυταπάτες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τονίζουν ότι ο λόφος «Μονμάρτη» των Εξαρχείων αποτελεί για τους αστυνομικούς και τους πολίτες, το «Γολγοθά» του καθημερινού πολέμου με το ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία, αφού τους έχει παραχωρηθεί άσυλο και έδαφος που αποτελεί άβατο για το νόμο και τη δικαιοσύνη. 


Σύμφωνα με τους ειδικούς φρουρούς, οι εκατοντάδες τραυματίες και εγκαυματίες αστυνομικοί και πολίτες και οι τεράστιες καταστροφές δεν προέκυψαν από πολιτισμικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις διανοουμένων, αλλά από ληστρικές επιθέσεις κακοποιών.