Μαφία λαϊκών: Τα αστυνομικά drones και οι διάλογοι για την «μεγάλη κονόμα»

Αστυνομικά Drones κατέγραψαν τις παράνομες λαϊκές δίπλα από τις νόμιμες.

Κοριοί κατέγραψαν συνομιλίες των μελών της μαφίας των λαϊκών αγορών.

Οι αστυνομικοί έστησαν πάγκο σε λαϊκή αγορά στον Ασπρόπυργο πουλώντας κάρβουνα και λουλούδια για να εξακριβώσουν τις εκβιαστικές απαιτήσεις της πυραμίδας της διαφθοράς.

Από το 2006, ο πρώην επόπτης και πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών μαζί με τους συνεργούς του είχαν διασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο στις λαϊκές φιλέτα και στα πόστα χρυσάφι.

Όπως προέκυψε βάσει ευρημάτων της έρευνας του τμήματος δίωξης εκβιαστών, η εγκληματική οργάνωση είχε πυραμοειδή δομή με διακριτούς ρόλους για κάθε μέλος και δρούσε με κοινό σκοπό όλων την αποκόμιση τεράστιων χρηματικών ποσών, μέρος των οποίων και κατάφερε να νομιμοποιήσει, αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται την ίδια ώρα οι διάλογοι Δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση, οι οποίοι χαρακτηριστικά φαίνεται να μιλούν για την κονόμα, τον κεντρικό αποδέκτη και εγκέφαλο


Α: Καταρχάς, αυτά τα οποία λέγονται, έτσι; Είναι μιλάμε, το ένα εκατοστό είναι αλήθεια από όλα αυτά που εκεί πέρα λέγονται, έτσι; Αλλά να ξέρεις ότι αλλού, βρίσκεται, το μεγάλο φαγοπότι και η μεγάλη κονόμα.

Β: Εκεί μέσα εννοείς ή πιο πάνω;
Α: Εκεί μέσα στις λαϊκές.
Β: Στο υπουργείο σε αυτόν τον όροφο εκεί ή κάπου αλλού;
Α: Όχι, μιλάω για τις λαϊκές ρε. Εκεί μέσα, για τις λαϊκές.
Β: Και ποιος είναι ο κεντρικός αποδέκτης; Ποιος είναι οοο… κύριος εγκέφαλος; Ε;
Α: Ομάδα μπράβων;
Β: Άστο. Δεν πάει ο νους σου. Άστο.


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης δόθηκαν χαρακτηριστικά παραδείγματα της ταρίφας του κυκλώματος

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για την μεταβίβαση μιας αδείας από πωλητή σε πωλητή δόθηκαν 64 χιλιάδες ευρώ. Για αλλαγή θέσεων, δόθηκαν από πωλητή 20.000 ευρώ. Παλιννοστούντες έδωσαν 15.00 ευρώ έκαστος, για έκδοση άδειας πάγκου και αλλοδαπός πωλητής, πλήρωνε 400 ευρώ μηνιαίως προστασία για τον πάγκο που διατηρούσε.

Στο μεταξύ νονοί σε πάγκους πώλησης ζαρζαβατικών, τάγματα εφόδου από φουσκωτούς ακραίων πεποιθήσεων, σκορπούσαν τον τρόμο στους ατίθασους εκβιαζόμενους.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών έχουν λάβει 224 καταθέσεις μαρτύρων εκ των οποίων οι 100 είναι θύματα.

Η μαφία προχωρούσε σε εράνους για νεκρούς πωλητές προκειμένου να βοηθήσουν τις οικογένειές τους, έφθασαν όμως στο σημείο να καρπώνονται και αυτά τα χρήματα χωρίς να αποδίδουν τίποτα στη χήρα (!)
Πηγή: skai.gr