Αναβρασμός στην Θεσσαλονίκη εν όψει του «Makedonian Pride»

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο Makedonian Pride πραγματοποίησαν μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στους δρόμους της περιοχής των Αμπελοκήπων, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Με αφετηρία την πλατεία Επταλόφου, τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποίησαν πορεία επί της οδού Βενιζέλου και κατευθύνθηκαν στην οδό Φιλιππουπόλεως.

Σε κοντινή απόσταση και συγκεκριμένα κοντά στο κινηματοθέατρο «ΑΣΤΡΟΝ», ήταν συγκεντρωμένα άτομα του «Ιερού Λόχου» για το «Makedonian Pride».

Μετά και την άρνηση του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης να τους παραχωρήσει το χώρο, κατασκήνωσαν σε ένα πάρκο εκεί κοντά, όπου και παρέμειναν μέχρι και τις 20.30 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στο δήμο Καλαμαριά, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, λόγω της άρνησης του δημοτικού συμβουλίου να παραχωρήσει το χώρο.

Επισημαίνεται ότι λίγα λεπτά μετά τη λήξη της εκδήλωσης της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μέλη της κινήθηκαν εναντίον οχήματος, του οποίου ο οδηγός, όπως υποστήριξαν, τους προκάλεσε. Αστυνομικοί των ΜΑΤ εμπόδισαν τους νεαρούς να πλησιάσουν το όχημα και στη συνέχεια τους απώθησαν.

Σημειώνεται ότι σήμερα είχε ανακοινωθεί από τον Ιερό Λόχο ότι το "Makedonian Pride" θα πραγματοποιηθεί στον κινηματοθέατρο "ΑΣΤΡΟΝ", στη Μενεμένη, το οποίο υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στο στρατόπεδο Κόδρα του δήμου Καλαμαριάς.

Με δύο πορείες διαμαρτυρίες στην Καλαμαριά, που έγιναν σε διαφορετικές ώρες, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο προγραμματισμένο για σήμερα πρώτο "Makedonian Pride" του «Ιερού Λόχου», μέλη του ΠΑΜΕ, αλλά και αντιεξουσιαστές, και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι, αντιεξουσιαστές, και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, αφού συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του δημαρχείου Καλαμαριάς στον πεζόδρομο, πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην διεξαγωγή του πρώτου Makedonian Pride. Νωρίς το απόγευμα, αντίστοιχη κίνηση πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ στην Καλαμαριά.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί το Makedonian Pride του «Ιερού Λόχου» να πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα του δήμου Καλαμαριάς, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του για την παραχώρηση του χώρου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο «Ιερός Λόχος» ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι θα πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του στον δημοτικό κινηματοθέατρο "'Αστρον" του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Ωστόσο, άμεσα ο αρμόδιος δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, ανακαλώντας την άδεια για την παραχώρηση του κινηματοθέατρου, κλείδωσε τον χώρο.

Μέλη του «Ιερού Λόχου» συγκεντρώθηκαν σε χώρο κοντά στο «'Αστρον» όπου ήταν να διεξαχθεί το πρώτο Makedonian Pride και φώναζαν συνθήματα. Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις.

Με πληροφορίες από  AΠΕ