Μετράει της πληγές της η Κρήτη μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας (video)

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της ανατολικής Κρήτης μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Χθες κινδύνευσαν 23 άνθρωποι οι οποίοι σώθηκαν με παρέμβαση της Πυροσβεστικής, δρόμοι πλημμύρισαν, σημειώθηκαν κατολισθήσεις ενώ επιστρατεύτηκαν ... ακόμη και βάρκες!

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει το μέγεθος της καταστροφής που έζησαν οι κάτοικοι της Σητείας εξαιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

Όλη η πόλη έχει μετατραπεί σε μία τεράστια… «λίμνη» ενώ οι φορείς έχουν ξεκινήσει τις καταγραφές των ζημιών.



Το φως της ημέρας βρήκα προβλήματα από κατολισθήσεις να παραμένουν στις Βούτες, αλλά και στη Βιάννο - σε Δέρματο και Άρβη. Πάντως τα προβλήματα στη Βιάννο καταγράφονται σε σημεία που δεν ανήκουν στον κύριο οδικό άξονα.

Πολλές αγροτικές καλλιέργειες έχουν πάθει ανεπανόρθωτες ζημιές με τους παραγωγούς να περιμένουν να περάσει η… μπόρα για να δουν το μέγεθος της καταστροφής.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, εγκλωβισμένοι κάτοικοι και άνθρωποι σε απόγνωση στη Σητεία. Η στάθμη του νερού στο Μακρύ Γιαλό ανέβηκε τόσο, ώστε οι δρόμοι θύμιζαν… Βενετία και το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο.

Στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού σπίτια πλημμύρισαν, και οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, υπό το φόβο... για χειρότερα.

Πηγή: cretalive.gr