Μπαλάσκας για επιχείρηση Λιμενικού: Που πας ρε Καραμήτρο στα Εξάρχεια (vid)

Το κλίμα ανομίας που επικρατεί στα Εξάρχεια και την αδυναμία της αστυνομίας να επιβάλλει την έννομο τάξη στην περιοχή περιέγραψε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο κ. Μπαλάσκας χαρακτήρισε τα Εξάρχεια κράτος εν κράτει και όχι άβατο, και παραδέχτηκε ότι οι αστυνομικοί φοβούνται να μπουν στα Εξάρχεια γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν οργανωμένο στρατό με δομή που αποτελείται από τάγματα και διμοιρίες πλήρως εξοπλισμένο για πόλεμο που θα τους εξαϋλώσει και θα υπάρξουν νεκροί.

Παραλλήλισε μάλιστα τα Εξάρχεια με το Ιράκ και τόνισε ότι είναι κατακτημένα ελληνικά εδάφη εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σχολιάζοντας το θέμα της επιχείρησης του Λιμενικού στα Εξάρχεια δήλωσε με καυστικό τρόπο «Που πας ρε Καραμήτρο μέσα στα Εξάρχεια» και τόνισε ότι αν το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων ειδοποιήθηκε από τους λιμενικούς και δεν ενημέρωσε από την πλευρά του τους αρμόδιους της αστυνομίας, υπάρχουν σημαντικές ευθύνες.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ υπονόησε πάντως ότι το θέμα των Εξαρχείων εναπόκειται στην πολιτική βούληση.

Ο κ. Μπαλάσκας περιέγραψε τον στρατό των 50 ατόμων με τον οποίο ήρθαν αντιμέτωποι οι λιμενικοί ως μία όσμωση ποινικών, ιδεολόγων αναρχικών, ακροαριστερών και σημείωσε ότι τα όπλα τα απέκτησαν στη μαύρη αγορά. Αποκάλυψε μάλιστα ότι με ένα ποσό της τάξεως των 160 – 200 ευρώ μπορεί κάποιος να προμηθευτεί εύκολα ένα καλάσνικοφ.

Όπως σημείωσε από την πλευρά του ο διαμερισματικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος το περιστατικό έγινε 30 μέτρα από τον παιδικό σταθμό της περιοχής και 70 μέτρα από το δημοτικό σχολείο και κατήγγειλε ότι αστυνόμευση γίνεται περιμετρικά της περιοχής.