Κλείσιμο

Junior Squeezy: Μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας από Orange Grove

Το Orange Grove, το διεθνές startup incubator της Αθήνας, που αποτελεί πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, διοργανώνει την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στις 18.00μ.μ. στις εγκαταστάσεις του (Λεωφ. Κωνσταντίνου 5-7, Αθήνα), τον «Junior Squeezy» Pitching Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας για Μαθητές.

Το «Junior Squeezy» διοργανώνεται στο πλαίσιο του τρίμηνου προγράμματος Επιχειρηματικότητας για Μαθητές που υλοποιεί το Orange Grove και στο οποίο συμμετέχουν νέοι, 15-17 ετών, είτε ατομικά ή ως ομάδες. Οι μαθητές έχοντας παρακολουθήσει το περασμένο διάστημα διαδραστικά μαθήματα για την ανάπτυξη και την προβολή της επιχειρηματικής τους ιδέας από τους έμπειρους μέντορες και coaches του Orange Grove, θα παρουσιάσουν την ιδέα τους επί σκηνής κατά τη διάρκεια του Pitching Διαγωνισμού, που σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση του προγράμματος. 


Ειδικότερα, έξι ομάδες εφήβων θα «πιτσάρουν» τις επιχειρηματικές τους ιδέες διεκδικώντας ένα από τα τρία έπαθλα του διαγωνισμού, μπροστά στην κριτική επιτροπή που θα απαρτίζουν o Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα,  Geoffrey R. Pyatt, η Πρέσβης του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα, Irit Ben-Abba, ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Caspar Veldkamp, η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Interamerican, Δροσιά Καρδάση και ο Co-Founder του Square Athens, Γιάννης Κεχαγιάς. Οι πρωτοποριακές ιδέες που θα παρουσιαστούν από τους μαθητές περιλαμβάνουν μια ηλεκτρονική υπηρεσία για YouTube intro videos, μια διαδικτυακή πλατφόρμα αγοράς φυσικών διατροφικών προϊόντων, ένα peer-to-peer δίκτυο ανταλλαγής κρυπτο-νομισμάτων, μια εφαρμογή για εύρεση στάθμευσης, μια web-wed πλατφόρμα και, τέλος, ένα σύστημα για την ασφάλεια μικρών παιδιών αλλά και ανθρώπων με Alzheimer.

Η Ολλανδική Πρεσβεία στην Ελλάδα θα προσφέρει στους νικητές του 1ου και 2ου βραβείου και σε έναν ενήλικα συνοδό/ομάδα ένα ταξίδι στην Ολλανδία, στη διάρκεια του οποίου οι νικητές θα επισκεφτούν το Global School for Entrepreneurship στο Άμστερνταμ, για να γνωρίσουν από πιο κοντά το ολλανδικό startup οικοσύστημα και να ανταλλάξουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες αλληλεπιδρώντας με άλλους νέους.  Τέλος, η νικήτρια ομάδα του 3ου βραβείου θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις και τη συμβουλευτική ομάδα του Orange Grove για περίοδο τριών μηνών, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τη γνώση και την πρακτική εμπειρία της στο νεανικό επιχειρείν. 

Ο διαγωνισμός “Junior Squeezy” είναι ανοιχτός προς το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη. Παρακαλούμε να κάνετε την εγγραφή σας έγκαιρα στο https://www.eventbrite.com/e/the-junior-squeezy-pitching-competition-tickets-59219330612 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.orangegrove.eu, ενώ έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τα νέα μας σε Facebook, Twitter και Instagram. 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος  Γραφείου  Τύπου  και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: a.karagioule@gmail.com



Πηγή: skai.gr