Κλείσιμο

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Μεταβολή του καιρού από αργά το απόγευμα σήμερα προβλέπει σε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Πιο αναλυτικά από τα απόγευμα και τα νοτιοδυτικά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στην κεντρική και την νότια χώρα. 

Η κακοκαιρία προβλέπεται να χτυπήσει από τις απογευματινές ώρες σήμερα τα νησιά του Ιονίου, εκτός από την Κέρκυρα και τους Παξούς και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεάζουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

Αύριο Σάββατο (06-04-2019) την κεντρική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και την Κρήτη και από νωρίς το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα.

Την Κυριακή (07-04-2019) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα (08-04-2019) προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.