Ένταση στα Διαβατά. Συγκρούσεις προσφύγων με την αστυνομία (vid)

Μεγάλη ένταση ξέσπασε νωρίτερα έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά, μεταξύ ομάδας προσφύγων και αστυνομικών δυνάμεων.

Από το πρωί έχουν μαζευτεί 300 και πλέον αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και οικογένειες ενώ στο σημείο καταφθάνουν και άλλοι μετανάστες με τις οικογένειές τους και τα υπάρχοντά τους, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα σύμφωνα με το οποίο θα ανοίξει αύριο η Ειδομένη και θα μπορέσουν να περάσουν τα Σύνορα. Άγνωστο από που προσήλθε αυτή η φήμη.



Τα εκτεταμένα επεισόδια κράτησαν περίπου 20 λεπτά και ήταν ανάμεσα σε πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στο δρόμο, ο οποίος ήταν κλειστός με αστυνομικό φραγμό.



Κατά τα επεισόδια έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου τηλεοπτικού συνεργείου, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών και σε μια προσαγωγή. 



Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή δηλώνουν αδυναμία να εμποδίζουν αύριο τους μετανάστες, αν αυτοί αποφασίσουν να περπατήσουν προς την Ειδομένη.



Ο υπεύθυνος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος δήλωσε νωρίτερα ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να πείσει αυτούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν πίσω είτε στις δομές, είτε τα διαμερίσματα, ή τα ξενοδοχεία που ήρθαν καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να περάσουν τα σύνορα.


Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Συμμαχική Οδό, στο ύψος της δομής, έχει διακοπεί.

e>