Τσίπρας σε πυροσβέστες: Προσλήψεις 56 μόνιμων και 876 πενταετούς θητείας

Προσλήψεις 56 μόνιμων, και 876 πενταετούς θητείας πυροσβεστών υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πενταετούς υποχρέωσης και συμβασιούχων πυροσβεστών στο Μαξίμου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε παρουσία και της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, o πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος με 932 στελέχη μεγάλης εμπειρίας, τα οποία θα ενταχθούν άμεσα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου. 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην υπογραφή των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων για την πρόσληψη 56 πυροσβεστών σε μόνιμες θέσεις και 876 πυροσβεστών σε θέσεις επί θητεία πενταετούς υποχρέωσης.

Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους πυροσβέστες σημείωσε πως τα αιτήματά τους ήταν δίκαια και μετά από συνεννόηση υπάρχουν και αποτελέσματα. «Εμείς όποτε βρίσκαμε έστω και μια χαραμάδα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολλών, το κάναμε πράξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός ακούγοντας την ικανοποίησή τους για την επίλυση των εργασιακών τους ζητημάτων.

«Αυτό που θέλω να επισημάνω και θα πρέπει να το καταλάβει η ελληνική κοινωνία είναι πως εάν θες να την προστατεύσεις, χρειάζεσαι ένα κοινωνικό κράτος που θα ανταπεξέλθει απέναντι σε φυσικές καταστροφές», συνέχισε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως δεν γίνεται να έχεις κοινωνικό κράτος όταν θες να αλλάξεις τον κανόνα 1/1 (μια πρόσληψη για κάθε μια αποχώρηση) σε 1/5.

 «Αυτή είναι η βασική, αν θέλετε, και ιδεολογική και πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση που έχουμε μια άλλη αντίληψη, η οποία εφαρμόστηκε και γι’ αυτό χρεοκοπήσαμε. Δεν χρεοκοπήσαμε, όπως λένε κάποιοι, επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν τεμπέληδες. Αυτά μας έλεγαν ο Σόιμπλε και άλλοι. Χρεοκοπήσαμε γιατί κάποιοι έβγαζαν περιουσίες κάνοντας το κράτος πελάτη και τις έβγαλαν στο εξωτερικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Βεβαίως και έχει στρεβλώσεις το Δημόσιο, βεβαίως αυτές τις στρεβλώσεις εμείς ερχόμαστε πρώτοι να τις αντιμετωπίσουμε τώρα. Αλλά να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις όχι διαλύοντας τον δημόσιο τομέα» πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr