Η στιγμή του σεισμού στο Γαλαξίδι - Βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό, μετά τον προχθεσινό σεισμό των 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ στο Γαλαξίδι.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι είναι κρίσιμο να περάσει το 48ωρο από το χθεσινό σεισμό και πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος μετασεισμός, που έχει σημειωθεί έως τώρα, είναι της τάξεως των 3,5 Ρίχτερ.

Συνολικά από προχθές στις 12.46′ έως και χθες στις 8:20′ το πρωί σημειώθηκαν 22 σεισμικές δονήσεις το μέγεθος των οποίων κυμαίνεται από 2 έως 3,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρο των οποίων βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας, των Ιτεών, του Γαλαξιδίου, του Κορινθιακού Κόλπου, στην χερσαία ζώνη της Αχαΐας, καθώς επίσης και στον θαλάσσιο χώρο της Ζακύνθου.

Την ίδια ώρα οι σεισμολόγοι συνεχίζουν να παρακολουθούν με ιδιαίτερο προβληματισμό τόσο την περιοχή όπου εκδηλώθηκε η σεισμική δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όσο και όλη τη Δυτική Ελλάδα, ευχόμενοι να ήταν και ο κύριος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η όλη η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είναι ιδιαίτερα διεγερμένη.


Οι σεισμολόγοι μέχρι τη συμπλήρωση του 48ώρου δήλωσαν επιφυλακτικοί και παρακολουθούν το φαινόμενο.


Την ίδια ώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας βίντεο από την στιγμή του σεισμού. 

Ράφια αδειάζουν, κόσμος τρέχει πανικόβλητος ενώ ο εγκέλαδος τον "χορεύει" στα 5,3 ρίχτερ.

Πηγή Βίντεο: tempo24

Πηγή: tempo24