Αυστηρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις Ερντογάν

Αυστηρή ανακοίνωση σε απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στη Σμύρνη εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς».
  
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως «ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει».

Με εθνικιστικά μηνύματα που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα και τους Έλληνες διεξήχθη εξάλλου την Κυριακή η προεκλογική ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, έχοντας στο πλευρό του τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν προέβαλλε σε γιγαντοοθόνη βίντεο με αποσπάσματα από το μανιφέστο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας και αλλοιωμένο οπτικοακουστικό υλικό από τις επιθέσεις στα τεμένη.