ΓΣΕΕ:Θέλουμε δημοκρατικό συνέδριο χωρίς νόμο α λα καρτ που επιθυμεί το ΠΑΜΕ

«Εμείς θέλουμε και κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να γίνει ένα δημοκρατικό συνέδριο στο οποίο θα τηρηθεί ο νόμος και όχι ο νόμος α λα καρτ που το ΠΑΜΕ επιθυμεί. Οι διαδικασίες του συνεδρίου πρέπει και θα προχωρήσουν σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό».

Αυτά τονίζονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ, με αφορμή τα όσα συνέβησαν  στην Καλαμάτα κατά τις διαδικασίες για την έναρξη του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, κατηγορώντας το ΠΑΜΕ πως «με τραμπουκισμούς και αυταρχική συμπεριφορά προσπαθεί να εμποδίσει τη διεξαγωγή του 37ου συνέδριο».

Επίσης, η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «χρησιμοποιώντας φθηνή προπαγάνδα το ΠΑΜΕ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού για να αποτρέψει μία σημαντική δημοκρατική διαδικασία για το σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα», προσθέτοντας ότι «έδειξαν τις πραγματικές τους διαθέσεις για τις οποίες είναι υπόλογοι στον κόσμο της μισθωτής εργασίας».

«Εμείς», συνεχίζεται στην ανακοίνωση, «δε θέλουμε να βάλουμε τους ανθρώπους να αυτοδικούν, διότι τέτοιες πρακτικές είναι μακριά από τη λογική μας, τη θέση και τη στάση μας.»