Κλείσιμο

Διευκρινίσεις Τουλουπάκη μετά το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Δεν υφίσταται «κανένα ζήτημα φοροδιαφυγής ούτε και αδιαφάνειας σε ό,τι με αφορά» δηλώνει η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για το ακίνητο που απέκτησε το 2008, στην περιοχή της Ακρόπολης.

Σε διευκρινίσεις που έδωσε στον ΣΚΑΪ υποστηρίζει ότι για το εν λόγω ακίνητο καταβλήθηκε το σύνολο της πραγματικής του αξίας και του συμφωνηθέντος τιμήματος με τον πωλητή, χωρίς ωστόσο να το προσδιορίζει.

Ταυτόχρονα σημειώνει ότι η πραγματική αξία του ακίνητου, που επίσης δεν αναφέρει, δηλώθηκε στις αρμόδιες φορολογικές Αρχές αλλά και στη δήλωση πόθεν έσχες.

Πάντως η κ. Τουλουπάκη δεν εξηγήσει για ποιο λόγο στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του διαμερίσματος το τίμημα είναι 280.000 ευρώ – που ήταν η αντικειμενική αξία – όμως στην συνέχεια από δεδομένα της Εφορίας προέκυψε ότι το πραγματικό τίμημα ήταν 530.000 ευρώ.

Από την έρευνα του ΣΚΑΪ είναι σαφές πως η ίδια η εισαγγελέας δεν εμπλέκεται σε φοροδιαφυγή, καθώς δεν απέκρυψε οποιαδήποτε υποχρέωση.

Ωστόσο, από τους ελέγχους των εφοριακών προκύπτει πως οι πωλητές του διαμερίσματος οπωσδήποτε δεν κατέβαλαν φόρους, ενώ παράλληλα φαίνεται πως λειτουργούσαν ως φυσικά πρόσωπα κι όχι ως νομικό πρόσωπο που έχει στόχο το κέρδος, όπως θα όφειλαν κανονικά.

Η εισαγγελέας έχει στείλει εξώδικο στον ΣΚΑΪ.
Πηγή: skai.gr