Εργαζόμενη Marfin για Κυρίτση: Εξοργιστική και κυνική η δήλωση για μολότοφ

Εξοργιστική και κυνική χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ τη δήλωση Κυρίτση η Μαρία Καραγιάννη, μια από τις εργαζόμενες στην τράπεζα Marfin που γλίτωσαν από την τραγωδία του 2010.

«Είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοια πράγματα από το στόμα ενός πολιτικού προσώπου» πρόσθεσε.

Περιγράφοντας το συμβάν η κα Καραγιάννη ανέφερε ότι πέταξαν μολότοφ στο κτήριο αφού προηγουμένως είχαν σπάσει το τζάμι και είχαν ρίξει εύφλεκτο υλικό. «Αν αυτό δεν είναι δολοφονική επίθεση τότε τι είναι» διερωτήθηκε.

Τόνισε τέλος ότι η αδικία τους έχει στιγματίσει.

«Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με πληγώνει, με πονάει είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα», δήλωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 η κα Καραγιάννη.

«Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν. Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα», είπε επίσης. 

«Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε», σημείωσε περιγράφοντας τις στιγμές που έζησε.

«Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν. Τους έλεγαν: μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα. Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε απ’ όλους. Δεν πέθαναν από τροχαίο, ούτε από ανίατη αρρώστια οι νεκροί της Marfin. Ξύπνησαν να πάνε στην δουλειά τους. Δουλεύαμε πολύ σκληρά έως και 12 -13 ώρες την ημέρα», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr