Χονγκ Κονγκ: Τα τάμα της 21χρονης στον Ταξιάρχη στο Μανταμάδο Λέσβου (vid)

«Όταν επιστρέψω στη Λέσβο, θα πάω καταρχήν να ανάψω ένα κερί στον Αρχάγγελο» έλεγε η 21χρονη Ειρήνη, στους γονείς  της, όταν έμαθαν την ευχάριστη είδηση για την αποφυλάκισή της. Το μοντέλο παραμένει στο Χονγκ Κονγκ και προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και τη Λέσβο.

Όταν συμβεί αυτό, μέσα στις επόμενες μέρες, θα εκπληρώσει καταρχήν το τάμα της, στον Ταξιάρχη της Λέσβου, στο Μανταμάδο. Όπως αποκάλυψε η ίδια στους γονείς της, τους 17 μήνες που βρισκόταν στη φυλακή προσευχόταν στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και ήταν Εκείνος που της έδινε δύναμη. Έκανε τάμα πως θα επισκεφθεί το διάσημο μοναστήρι όταν αποφυλακιστεί και δεν το ξεχνάει.

Όπως είπε ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου – που χειρίστηκε την υπόθεσή της – στην εκπομπή «Μαζί σου» και στην Τατιάνα Στεφανίδου, η 21χρονη είδε στον ύπνο της την εικόνα του Ταξιάρχη, το τελευταίο βράδυ στις φυλακές ανηλίκων του Χονγκ Κονγκ. Αυτό την έκανε να πιστέψει ότι ήρθε η ώρα να αποφυλακιστεί. Κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Η Ειρήνη λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή της, δείπνησε σε εστιατόριο του Χονγκ Κονγκ με τους γονείς της. Στο ίδιο τραπέζι ο Σάκης Κεχαγιόγλου και ένας Άγγλος δικηγόρος που επίσης χειρίστηκε την υπόθεση.

«Οι γονείς της 21χρονης προσπαθούσαν να συνέλθουν από το σοκ της χαράς» λέει ο κύριος Κεχαγιόγλου και προσθέτει: «ο πατέρας της πίστευε από την πρώτη στιγμή πως η Ειρήνη ήταν αθώα. Ωστόσο η τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα, έκαναν τους πάντες να κάνουν άσχημες σκέψεις».

Το νεαρό μοντέλο πήγε το πρωί σε ορθόδοξη ρωσική εκκλησία για να χαιρετήσει τον ιερέα που της συμπαραστάθηκε. Έναν ηλικιωμένο ιερέα που την επισκεπτόταν στις φυλακές και της έδινε κουράγιο, τους δύσκολους μήνες της κράτησής της.
Πηγή: skai.gr