Ο «Ιερολοχίτες» διέκοψαν παράσταση και απομακρύνθηκαν από θεατές (Video)

Η οργάνωση που αποκαλείται «Ιερός Λόχος» και έχει γίνει γνωστή κατά το παρελθόν από τη συμμετοχή της με δικέφαλους και ψαλτήρια σε συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, διέκοψε την παράσταση «Πυρκαγιές» που ανεβαίνει στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «εξύβριση των Θείων».

Η ομάδα τονίζει πως σύμφωνα με το κείμενο του έργου, ο ηθοποιός Ορέστης Χαλκιάς με το ρόλο του προσβάλει τα θεία. Η ομάδα τεσσάρων ατόμων είχε μπει στο θέατρο και παρακολουθούσε σαν να επρόκειτο για κανονικούς θεατές. Στην επίμαχη σκηνή, τα μέλη της σηκώθηκαν και άρχισαν να βρίζουν τον ηθοποιό.

Ευτυχώς οι θεατές αντέδρασαν και με τη σειρά τους ζήτησαν έντονα από τους 4 «ιεροεξεταστές» να αποχωρήσουν από το θέατρο.


Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το εν λόγω άρθο επισημαίνει πως: «Κύρια ευθύνη για τις παραπάνω βλασφημίες εικάζουμε ότι φέρει η σκηνοθέτης της παράστασης Ιώ Βουλγαράκη. Αποκλείεται ο μουσουλμάνος συγγραφέας να τόλμησε να βλασφημήσει τον Αλλάχ ή τον Μωάμεθ στο έργο του, γιατί τώρα ή θα κρυβόταν μην τον βρούνε, ή θα είχε γίνει κομματάκια. Οι παραπάνω απρόκλητες βλασφημίες είναι προφανώς «δουλειά» της σκηνοθέτη καθώς και του νεαρού ηθοποιού που δέχθηκε να τις εκστομίζει…».