Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκίδα - Κάτοικοι εγκαταλείπουν σπίτια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε για τρεις μήνες η Χαλκίδα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το tvstar.gr.

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην ευρύτερη περιοχή του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας και της Λιανής Άμμου παραμένουν πλημμυρισμένα ύστερα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Στον Δοκό οι κάτοικοι ζητούν άμεσα λύση και όχι εγκατάλειψη από τις τοπικές αρχές.

Οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο που το νερό αντί να υποχωρεί όσο περνούν οι μέρες τόσο διογκώνεται.Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, το φαινόμενο οφείλεται στο γεγονός ότι το έδαφος σε αυτές τις περιοχές που έχουν χτιστεί σπίτια και επιχειρήσεις είναι χαμηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας.



Σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο, σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν ενώ δρόμοι έχουν εξαφανιστεί και έχουν μετατραπεί σε λίμνες



Σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων ενώ κρίνονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι όσοι είναι ανοιχτοί καθώς είναι αρκετά στενοί, βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια, από πάνω τους περνούν πολλά νερά και δεν αποκλείεται να διαβρωθούν και να σημειωθούν καθιζήσεις.



Πολλές επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει και εμπορεύματα έχουν καταστραφεί. Σε δραματική κατάσταση είναι και οι επιχειρηματίες της περιοχής.