Ανατινάχθηκε όχημα σε πάρκινγκ στη Βουλιαγμένης. Ήταν παγιδευμένο με TNT

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 σε υπαίθριο πάρκινγκ αυτοκινήτων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 128, προς παραλιακή, στο ύψος της Γλυφάδας, έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε σταθμευμένο όχημα, από την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνθρωπος.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ασκληπιείο Βούλας και
 φέρει ανοιχτό τραύμα στο πόδι, ενώ θα υποβληθεί σε επέμβαση οστεοσύνθεσης, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η ζωή του.
  
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η έκρηξη προκλήθηκε τη στιγμή που ο οδηγός μπήκε στο αυτοκίνητό του και έβαλε μπροστά τη μηχανή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα που εξερράγη ήταν πολυτελές και ανήκει σε αλλοδαπό 56χρονο επιχειρηματία από τον Λίβανο με διαβατήριο Αυστραλίας που δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις της νύχτας και είναι γνωστός στις διωκτικές Αρχές, ωστόσο τα ίχνη του είχαν χαθεί από την περασμένη άνοιξη.

Ακολούθησε πανικός, με διαδοχικές εκρήξεις να σημειώνονται στα οχήματα που είχαν σταθμεύσει στο σημείο, ενώ συνολικά έχουν καταστραφεί 4 οχήματα, 

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που «σείστηκε ο τόπος», ενώ ενδεικτικό της σφοδρότητας είναι το γεγονός ότι τα συντρίμμια του οχήματος έχουν εκτοξευθεί σε απόσταση 150 μέτρων, στο αντίθετο ρεύμα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν το περιστατικό, ενώ επιτόπου βρέθηκαν και αξιωματικοί της Ασφάλειας και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν υπολείμματα δυναμίτιδας και σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν συνδεδεμένος με τη μίζα.

Και τα δυο ρεύματα της λεωφόρου Βουλιαγμένης παραμένουν κλειστά. 
Πηγή: skai.gr