Συναρμολογούμενες γέφυρες στέλνει ο στρατός στην χτυπημένη Κρήτη

Προσωπικό και μέσα διέθεσαν οι ένοπλες δυνάμεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από την κακοκαιρία, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των προβλημάτων στους δυο νομούς από συνεργεία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Υποδομών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας μεταφέρονται στην Κρήτη με ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δυο συναρμολογούμενες μεταλλικές γέφυρες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για την άμεση αποστολή άλλων δύο.

Οι βροχοπτώσεις και οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις υποδομές του νησιού και κυρίως στο οδικό δίκτυο. Μόνον στα Χανιά έχουν καταστραφεί επτά γέφυρες και γεφύρια.

Η κακοκαιρία προκάλεσε επίσης τον θάνατο ενός 61χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος παρασύρθηκε χθες από ορμητικό χείμαρρο ενώ πήγαινε να ελέγξει το κοπάδι του. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι νεκρός, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη του. Τέσσερις άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους πριν δύο εβδομάδες.

Το πού αξιοποιηθούν οι συναρμολογούμενες γέφυρες θα αποφασιστεί από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές πραγματοποίησε νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών. Σε δηλώσεις του ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως πρέπει να αναβαθμιστούν οι υποδομές στην Κρήτη, ενώ επισήμανε πως ακόμα δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση για το συνολικό κόστος των ζημιών.
Πηγή: skai.gr