Mερική αποκατάσταση στο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Αλοννήσου (upd)

Μερική αποκατάσταση με ίδια μέσα στο δεξαμενόπλοιο SEA BEECH με 26μελές πλήρωμα ανοιχτά της Αλοννήσου, βορειοανατολικά της νήσου Ψαθούρα. 

Το δεξαμενόπλοιο δεν μεταφέρει φορτίο, όμως οι ισχυροί άνεμοι έξι μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο Πέλαγος και η θαλασσοταραχή αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος.

Tρεις τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασαν στο πλοίο με Super Puma, μετά από αίτημα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για πλήρη επιδιόρθωση της βλάβης. . 

Το δεξαμενόπλοιο έχει αποπλεύσει από το Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Η εθνικότητα των μελών του πληρώματος δεν είναι γνωστή.

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας 

«Η SEAWORLD MANAGEMENT, με έδρα την Αθήνα, διαχειριστές του τάνκερ SEA BEECH, κατηγορίας Aframax, ανακοινώνει πως σήμερα, περίπου στις 11:00 (τοπική ώρα) και ενώ το τάνκερ έπλεε, χωρίς φορτίο, στις Βόρειες Σποράδες (N 39-32-24 x E 024-20-42), σημειώθηκε βλάβη στο σύστημα πρόωσής του. 

»Αμέσως ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά και ζητήθηκε η συμβολή ρυμουλκών. Δυο τεχνικοί κλήθηκαν από τη διαχειρίστρια εταιρεία να μεταβούν με ελικόπτερο της Ελληνικής Αεροπορίας στο πλοίο, ενώ τα ρυμουλκά αναμένεται να καταπλεύσουν περί τις 19:00 (τοπική ώρα).

»Στις 17:20 και ενώ το SEA BEECH βρισκόταν ΝΔ της νήσου Ψαθούρα, όπου παρασύρετο με ταχύτητα 3 κόμβων και εκτός κινδύνου, οι μηχανικοί του πλοίου ανακοίνωσαν πως κατόρθωσαν να επανεκκινήσουν την κύρια μηχανή.

»Η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τα κεντρικά γραφεία της SEAWORLD MANAGEMENT. 

»Δεν έχει αναφερθεί μόλυνση του περιβάλλοντος, ούτε τραυματισμοί μελών του πληρώματος, ως αποτέλεσμα του περιστατικού». 


To στίγμα του SEA BEECH



Πηγή: skai.gr - Αναστασία Βαμβακά