Σαρώνει την Κρήτη η Ωκεανίς: 15 πόντοι χαλάζι στην Ε.Ο Ηρακλείου - Ρεθύμνου

Μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο ύψος του Φόδελε, καθώς λίγο μετά τις 9 το βράδυ σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν δεκάδες οχήματα.

Το ύψος του μάλιστα ξεπερνά τους 15 πόντους ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δύο περιπολικά της τροχαίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο ύψος των Σισών, σημειώθηκε κατολίσθηση με αποτέλεσμα ένας βράχος να πέσει πάνω σε διερχόμενο όχημα. Ευτυχώς κανείς από τους επιβάτες δεν έπαθε το παραμικρό. Σημειώθηκαν ωστόσο σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα.

Αυτοκίνητα της περιφέρειας βρέθηκαν στο σημείο και απομάκρυναν τις πέτρες και τις λάσπες από το οδόστρωμα. Τα ίδια αυτοκίνητα θα επιχειρήσουν και τον καθαρισμό του οδοστρώματος στο Φόδελε.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Μιλώντας στο cretapost, συστήνει στους οδηγούς όταν βρίσκονται σε έντονα καιρικά φαινόμενα, να σταθμεύουν το όχημα τους σε ασφαλές σημείο μέχρι να περάσει η μπόρα. «Δεν αξίζει να ρισκάρουμε τη ζωή μας για λίγα λεπτά» τονίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή: cretapost.gr