Πρόγνωση καιρού: Σε ύφεση η Ωκεανίς. Πότε αναμένεται βελτίωση

Σταδιακή ύφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία Ωκεανίς που πλήττει από τα ξημερώματα του Σαββάτου ολόκληρη τη χώρα.

Τη Δευτέρα 25/2 αναμένονται νεφώσεις με βροχές τοπικά ισχυρές σε ανατολική Ελλάδα, νότιο Αιγαίο και Κρήτη καθώς επίσης και τοπικές χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο στα ημιορεινά και στα ορεινά ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται και στη Μακεδονία και την Θράκη.

Στη δυτική Ελλάδα αναμένονται περιοδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στην ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί στους 8 – 10 βαθμούς ενώ ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει και στους 15 βαθμούς τοπικά στο Αιγαίο.

Στην Αττική θα επικρατήσουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα ημιορεινά ενώ ο βόρειος άνεμος θα πνέει με ένταση 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί στους 3 με 8 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα είναι βοριάδες εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς κελσίου.

Την Τρίτη 26/2 οι βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επανέλθει η ηλιοφάνεια με ανέμους που θα πνέουν με ένταση 8 μποφόρ, οι οποίοι θα εξασθενήσουν.

Σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία που θα φτάσει τοπικά στη χώρα και τους 16 βαθμούς κελσίου.
Πηγή: skai.gr