Κλειστά σχολεία σε Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα τη Δευτέρα

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι τουλάχιστον 11 σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο νομό Αττικής εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Πρόκειται για τα:

  • 21ο ΓΕΛ
  • 40ο ΓΕΛ
  • 21ο Γυμνάσιο
  • 40ο Γυμνάσιο
  • 132ο Δημοτικό
  • 112ο Δημοτικό
  • 65ο Δημοτικό
  • 4ο Ειδικό Δημοτικό
  • 81ο Νηπιαγωγείο
  • 113ο Νηπιαγωγείο
  • 38ο Νηπιαγωγείο
Το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας που φιλοξενεί όλα τα παραπάνω σχολεία έχει παρουσιάσει πρόβλημα στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης και με δεδομένο το γεγονός των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τη Δευτέρα στην περιοχή κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνουν κλειστά μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

Παράλληλα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και σε πολλά άλλα σημεία της υπόλοιπης χώρας, καθώς μαίνεται η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που σαρώνει τη χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Χαλκιδικής κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια στα χωριά Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στανός, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή, όπως αναφέρει ο Δήμος Αριστοτέλη.

Στη Λάρισα κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου λόγω του παγετού και των άσχημων καιρικών φαινομένων,τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις τοπικές κοινότητες Αιγάνης, Αμπελακίων και Καλλιπεύκης όπως και δεν θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση των μαθητών με λεωφορείο απο τις τοπικές κοινότητες Ραψάνης-Αιγάνης-Καρίτσας – με προορισμό το Γυμνάσιο Λύκειο Πυργετού, Αμπελακίων με προορισμό το Γυμνάσιο-Λύκειο Γόννων και Ελάτειας – Ευαγγελισμού με προορισμό το Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο Μακρυχωρίου.

Επίσης στην Δημοτική ενότητα Νέσσωνος δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως και ο παιδικός σταθμός Συκουρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία του Δήμου Αγιάς, εκτός των σχολείων Ανάβρας και Δήμητρας που θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Αμφίκλεια της Φθιώτιδας, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην Κρήτη στους δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Καντάνου- Σελίνου και Σφακίων.

Η απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία ελήφθη από τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεννόηση και με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα Χανιά, δεν διασφαλίζεται η απολύτως ασφαλής πρόσβαση στις σχολικές μονάδες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στη Λήμνο με απόφαση του δημάρχου κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί.

Στην Κεφαλονιά, κλειστά θα μείνουν αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία Α΄/βαθμιας και Β΄/βαθμιας εκπαίδευσης, μετά από απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Στη Φλώρινα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.00 π. μ. λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στα Μετέωρα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των Κοινοτήτων Παναγίας και Χρυσομηλιάς και του οικισμού Αμπελίων στο δήμο.

Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έναρξη των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθεί στις 09:00 π.μ.

Στο Πήλιο κλειστά θα μείνουν αύριο όλα τα σχολεία στον Δήμο Ζαγοράς –Μουρεσίου.

Στη Σαμοθράκη κλειστά όλα τα σχολεία τη Δευτέρα