Κλείσιμο

Ποιες περιοχές θα πλήξει την Κυριακή και τη Δευτέρα η κακοκαιρία Ωκεανίς

Σε ύφεση βρίσκονται τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα που προκαλεί η κακοκαιρία Ωκεανίς που «εισέβαλε» στη χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις που δημιουργούν συνθήκες χιονοθύελλας κατά τόπους και οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και την
σήμερα Κυριακή.

Πιο έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται από την περιοχή της Θεσσαλίας οι οποίες αργότερα θα επεκταθούν σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, στην ορεινή Κορινθία καθώς επίσης και στην Αρκαδία.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσουν έντονες βροχοπτώσεις και χιονόνερο με τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι να είναι τοπικά έντονα.

Στην Αττική θα συνεχιστούν και μέχρι το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά και στα ημιορεινά του νομού και κυρίως σε περιοχές των βορείων προαστίων με χαρακτηριστικότερες τη Δροσιά, την Εκάλη και τον Διόνυσο.

Στον υπόλοιπο νομό θα επικρατήσει τοπικά χιονόνερο και βροχή στις νοτιότερες περιοχές.

Με μεγάλη ένταση θα πνέουν  οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ και τοπικά τα 10 δημιουργώντας πολλά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Παράλληλα οι βοριάδες που επικρατούν θα δημιουργήσουν σε αρκετές περιοχές συνθήκες παγετού με τις χαμηλότερες συνθήκες να διαμορφώνονται στη Φλώρινα με -9 βαθμούς κελσίου, στα Τρίκαλα με -4, στην Τρίπολη με -2, στην Κομοτηνή με – 3 και στη Λαμία με -1.

Τη Δευτέρα το κύμα της κακοκαιρίας θα κατέβει νοτιότερα και θα πλήξει την Κρήτη με έντονες βροχές και καταιγίδες, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη.

Από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επισημαίνει ότι τα εντονότερα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ωκεανίδας» για ακόμη μία φορά θα εντοπίζονται στα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, όπου θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής.

Αρνητικές θερμοκρασίες (υπό το μηδέν) σε όλη τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα κατέγραψε το δίκτυο του ΕΑΑ/meteo το πρωί της Κυριακής, ενώ οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Ταυτόχρονα παραμένουν πολύ θυελλώδεις οι άνεμοι στο Αιγαίο, καθώς και κατά μήκος του Κορινθιακού κόλπου.



Πηγή: skai.gr