Δέκα προσαγωγές - μια σύλληψη για τα επεισόδια στην Κατερίνη

Σε δέκα προσαγωγές, με τη μία να μετατρέπεται σε σύλληψη, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Κατερίνη, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Περίπου 200 άτομα πραγματοποίησαν το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στον χώρο της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τζανακόπουλου μία νεαρή γυναίκα επιτέθηκε φραστικά στον κ. Τζανακόπουλο. "Εσείς σπείρατε τη διχόνοια στην Ελλάδα. Είστε προδότες", του φώναξε για να δεχθεί στη συνέχεια τις αποδοκιμασίες των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ και να απομακρυνθεί από την αίθουσα.

"Φασισταριό" χαρακτήρισε το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία Χρήστος Γιαννούλης τις αντιδράσεις πολιτών που διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία των Πρεσπών έξω από το Επιμελητήριο Κατερίνης σε  ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απαγορεύτηκε και η είσοδος σε δημοσιογράφο, με το αιτιολογικό ότι είναι "ανεπιθύμητη".