Κλείσιμο

Προσφυγή στο ΣτΕ για την ανέγερση 10ώροφων κτιρίων που κρύβουν την Ακρόπολη

Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζονται οι δράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής πέριξ της Ακροπόλεως κατά της ανέγερσης δεκαώροφων κτιρίων στη σκιά του Ιερού Βράχου. 

Με την προσφυγή χαρακτηρίζουν "εσφαλμένη και παράνομη" την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, με την οποία εγκρίθηκε η ανέγερση του κτιρίου επί της οδού Μισαραλιώτου. 

Οι προσφεύγοντες κατέθεσαν αίτηση για "πάγωμα των εργασιών". Παράλληλα στρέφονται κατά του ισχύοντος πολεοδομικού πλαισίου για την περιοχή του Μακρυγιάννη.    

Τους φακέλους ανέγερσης των κτιρίων που, λόγω του ύψους τους, θα παρεμποδίζουν δραματικά τη θέα προς τον ιερό βράχο της Ακρόπολης ανακοίνωσαν πάντως ότι επανεξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε. 

Σε βραχυπρόθεσμη βάση, το ΥΠΠΟΑ προχωρά στην επανεξέταση των συγκεκριμένων περιπτώσεων, και εκ νέου εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ενώ επανεξετάζεται και η προσωρινή αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.

Πηγή: Καθημερινή - skai.gr