Τρεις νέες αγωγές από οικογένειες θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι

Τρεις νέες αγωγές για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης από τις οικογένειες των τραγικών τους θυμάτων, λόγω της γνωστής πυρκαγιάς της 23/7/2019 στην Ανατολική Αττική, κατατέθηκαν χθες. 

Πρόκειται για τις οικογένειες της Μαρίας Παγωμένου, του Επαμεινώνδα Κοκκώνης και του Δημήτριου Τζούλια, που βρήκαν τραγικό θάνατο από την πυρκαγιά στο Μάτι. 

Οι αγωγές στρέφονται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος, για τις πολύ σοβαρές παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων τους.

Επίσης, κατατέθηκε στον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αίτηση για τον κατά προτίμηση και κατ΄ εξαίρεση προσδιορισμό εκδίκασης των υποθέσεων αυτών, λόγω της ιδιαιτερότητας της όλης υπόθεσης και των ειδικών συνθηκών.

Εν τω μεταξύ, εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται η άσκηση σχετικών ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων και για συγκεκριμένα αδικήματα. Μετά την άσκηση των σχετικών αυτών ποινικών διώξεων, η δικογραφία θα διαβιβασθεί σε αρμόδιο τακτικό Ανακριτή.

Πηγή: skai.gr