Κλείσιμο

ΕΜΥ: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας έως 12 βαθμούς, χιόνι και θυελλώδεις άνεμοι

Θυελλώδεις ανέμους εντάσεως μέχρι και 10 μποφόρ και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου φέρνει η επερχόμενη κακοκαιρία που συνοδεύεται από ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στον χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα η μετεωρολογική υπηρεσία, παρουσιάζονται οι περιοχές τις οποίες αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο αυτή η πρόγνωση να είναι οριστική.



Το φαινόμενο αναμένεται να εκδηλωθεί στη Βορειοδυτική Ελλάδα και φαίνεται να επηρεάζει το σύνολο της χώρας, εκτός των νησιών του Αιγαίου και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον χάρτη της ΕΜΥ οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από το φαινόμενο είναι οι ανατολικές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, χωρίς ωστόσο να μπορεί ακόμα να προβλεφθεί το ύψος της χιονόπτωσης κατά τόπους.

Χιόνια θα πρέπει να αναμένονται και στην Αττική.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολλυδά, το φαινόμενο θα συνοδεύεται από πτώση θερμοκρασίας μέχρι και 12 βαθμούς και από βοριάδες έντασης 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ το Σαββατοκύριακο. Ο διευθυντής της ΕΜΥ ωστόσο σημειώνει ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων για τη θέση των βαρομετρικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Πέμπτη θα μπορεί να δοθεί μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για την επερχόμενη κακοκαιρία