Κλείσιμο

Συζήτηση στο ΕΛΙΑΜΕΠ για τις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο σύγχρονα θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής, το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνει την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 δημόσια συζήτηση με θέμα «Η Προστιθέμενη Γεωπολιτική Αξία της Ελλάδας και οι Ελληνοαμερικανικές Σχέσεις: Προκλήσεις και Ευκαιρίες».

Το ΕΛΙΑΜΕΠ θα ανοίξει με την βοήθεια των διαπρεπών καλεσμένων του, τον διάλογο γύρω από τις βασικές συνισταμένες που πλαισιώνουν, διαμορφώνουν και προωθούν τη συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ με φόντο τις γεωπολιτικές προκλήσεις και τα συμφέροντα στην περιοχή.

Η συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής, θα ξεκινήσει με το καλωσόρισμα του Γενικού Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ, Δρος Θάνου Ντόκου και τις εισαγωγικές παρατηρήσεις του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt, ενώ κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, Υπουργός Εξωτερικών και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Παράλληλα, σχόλια επί του θέματος θα κάνουν οι κκ. Θάνος Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ και Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Αριστοτελία Πελώνη, Δημοσιογράφος, Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων, καθώς και ο Γιώργος Πρεβελάκης, Καθηγητής Γεωπολιτικής, Πανεπιστήμιο Pantheon-Sorbonne.

Ώρα: 18:00-20:00, στο ξενοδοχείο Hilton (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 46)