Αλλάζει εντελώς ο καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και ίσως χιόνια το ΣΚ(vid)

Μπορεί η ηλιοφάνεια κι οι σχετικά ήπιες θερμοκρασίες να μας παραπέμπουν σε Άνοιξη ωστόσο το σκηνικό του καιρού αναμένεται να ξαναγίνει… χειμωνιάτικο μετά τις 21/02/2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Meteo, από την Παρασκευή 22/02/2019 και κυρίως κατά το διήμερο Σάββατο 23/02/2019 - Κυριακή 24/02/2019 πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) και τη σημαντική μεταβολή του καιρού.

Παρακολουθείστε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών από την Τρίτη 19/02/2019 έως και την Κυριακή 24/02/2019.

Με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς την περιοχή μας και με αποχρώσεις του κόκκινου οι θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς τη Δυτική Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία χιονοπτώσεις αναμένεται να υπάρξουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά την Παρασκευή ενώ χιόνι είναι πιθανόν να δουν ακόμη και κάτοικοι, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Ανατολικής Ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.


Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε τον καιρό στην ιστοσελίδα μας skaikairos.gr
Με πληροφορίες από Meteo και ΕΜΥ