Κρήτη: Μπαλάκι ευθυνών για την τραγωδία - Σήμερα το τελευταίο αντίο στους 4

Το τελευταίο αντίο, σε κλίμα οδύνης, λένε σήμερα Τρίτη συγγενείς και φίλοι στην οικογένεια που έχασε τη ζωή της με τον πιο δραματικό τρόπο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις άνθρωποι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου. Η μητέρα και η μικρότερη κόρη θα κηδευτούν στις Αρχάνες, ενώ νωρίς το απόγευμα θα ακολουθήσει η κηδεία του ζευγαριού στον Κρούστα Αγίου Νικολάου.

Η αυλαία της αγωνιώδους αναζήτησης έπεσε χθες, με τον πλέον τραγικό τρόπο, και μετά από 35 ώρες ερευνών. Κι όμως, ακόμη και μετά την τραγωδία, αν κάποιος προσπαθήσει να βρει το δρόμο του χρησιμοποιώντας το GPS, θα βρεθεί στο ίδιο ακριβώς σημείο!

Οι ευθύνες που αναδύονται μέσα από τον τραγικό χαμό των τεσσάρων νέων ανθρώπων είναι βαριές και αμείλικτες και αναδεικνύουν τα πολλαπλά ελλείμματα που υπάρχουν σε επίπεδο οργάνωσης αλλά και - στην προκειμένη περίπτωση - χαρακτηρισμού δρόμων, ώστε να μην μπαίνουν στους επίσημους χάρτες. Αλήθεια, πώς ένας αγροτικός δρόμος χαρακτηρίζεται δημοτικός; Και πως ένας δρόμος που περνά μέσα από το ποτάμι προτείνεται στους οδηγούς;

Την ίδια στιγμή, όμως, ούτε στο σημείο του ποταμού, όπου τα νερά είχαν φουσκώσει, δεν υπήρχε καμία σήμανση, ταμπέλα ή κορδέλα που θα απέκλειε τη διέλευση από αυτό το σημείο όπου όδευση συναντά χείμαρρο, χωρίς να υπάρχει γέφυρα - πρόκειται για τη λεγόμενη, στην ορολογία της Πολιτικής Προστασίας, "ιρλανδική διάβαση".

Μπαλάκι οι ευθύνες...

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης σημείωσε ότι «ο καθαρισμός και η αστυνόμευση των ρεμάτων και των απαλλοτριωμένων χώρων παρά τα ρέματα ανήκουν αποκλειστικά στις αρμοδιότητες των περιφερειών».

Μιλώντας από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επέμεινε ότι ο δρόμος που έγινε το δυστύχημα είναι δρόμος που «περνούσαν αυτοκίνητα και ανήκει στον δήμο». «Είναι ζώνη ΤΟΕΒ (σ.σ. Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων). Η ζώνη ΤΟΕΒ διαχειρίζεται από πλευράς του ΤΟΕΒ και του δήμου… Δεν έχει καμία δουλειά η περιφέρεια» υποστηρίζει. 

Πηγή: cretapost.gr - ΣΚΑΪ