Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθαριστριών έξω από υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι καθαρίστριες των Νοσοκομείων «Δρομοκαΐτειο» και «Άγιος Σάββας», οι όποιες ζητούν την ανανέωση των συμβάσεων τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημοσιά νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννακός ανέφερε οτι η ΠΟΕΔΗΝ έχει ζητήσει την παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών μέχρι τα τέλη του χρόνου και την έκδοση ενιαίας προκήρυξης για όλα τα νοσοκομεία, με αυξημένη μοριοδότηση, ώστε να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προληφθούν.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί «την εκδίωξη όλων των εργολάβων από τα νοσοκομεία, τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων -πρώην εργολαβικό προσωπικό».

«Η κυβέρνηση επιδιώκει την ομηρία του εν λόγω προσωπικού για ψηφοθηρικούς λόγους» αναφέρει η Ομοσπονδία για το θέμα των καθαριστριών και προσθέτει ότι «το σχέδιο είναι να γίνονται σπαστές προκηρύξεις ανά νοσοκομείο, να κάνουν αιτήσεις χιλιάδες υποψήφιοι σε προεκλογική περίοδο, για να καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες πρόσληψης στο Δημόσιο».